.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 25 mei 2010

Verkiezingsditjes en -debatjes

Krossblog heeft het druk, maar nooit te druk om zich druk te maken over de verkiezingen...

gladakker
Cohen wordt afgedroogd als verliezer van het 'premiersdebat'. Ikzelf vond Frits Wester de opvallendste verliezer: wat een matige debatleider was hij zondag! Hoogste tijd voor Ferry Mingelen, Jort Kelder of Rutger Castricum. Wat staat Cohen intussen te doen? Job, ga voor de grijze stem: als saaiige senior moet dat toch te doen zijn! Verdubbel de AOW -fuck het CPB- en pak het legioen blauwspoelinkjes af van gladakker JP. Een klein CDA betekent een grote kans op Paars III - de beste hoop voor je partij.

grap
Wat een grap trouwens dat iedereen het over die CPB-projecties heeft van de partijprogramma's. Heeft iemand wel eens achteraf gecontroleerd wat daarvan terecht komt? Ook -juist- een recordcrisis ziet dit bureau totaal niet aankomen met z'n schoolboeksommetjes. Die modellen gaan over een fictieve wereld en zijn geen letter in de media waard.

bezieling
Wilders en Halsema zijn eensgezind boos op de KRO. Waarom? De KRO waarschuwde z'n half miljoen leden per brief om niet op PVV of GroenLinks te stemmen. Ik vraag me af wat de KRO bezielde om hier pakweg een ton aan uit te geven. Hoeveel KRO-ers stemmen er nu helemaal PVV? En zij die stug GroenLinks stemmen vinden rentmeesterschap blijkbaar belangrijker dan 'Boer zoekt Vrouw'. Heeft de PVV gelijk en gaat de KRO te ver met deze brief? Nee, zolang we die malle zuilen hebben, mogen ze natuurlijk lekker voor eigen parochie preken, ook van belastinggeld.

PS: ik kwam bij t schrijven dit aardige overzicht van de rijksbegroting tegen - wil ik je niet onthouden.

Labels:


Reacties:
Hahaha, mooi stukje! Ik vind het trouwens stom dat Cohen zo gebasht wordt op dit moment. Toen hij net benoemd was, werd hij tot grote hoogten in de lucht geheven en nu is hij opeens 3 keer niks. Dat de Telegraaf daar ijverig aan meewerkt, dat is tot daar aan toe (ik verwacht al niets anders) maar wat een vertoning bij RTL zeg! Vooral die "deskundigenronde" daarna... bij beide debatten zat ik er met kromme tenen naar te kijken. En wat te denken van die verkiezingsspotjes van de VVD tussendoor? Duur campagnegeld of gesponsord door de grote VVD-vriend RTL?

Een tijdje geleden stond er een heel raak lezerscommentaar in het NRC: Eerst verheffen we met zijn allen Cohen tot god en als we er dan achterkomen dat hij ook niet alles weet, leggen we de schuld voor deze "tekortkomingen" niet bij onze eigen veel te hoog gespannen verwachtingen, maar bij de niet-god in kwestie...

Ik heb medelijden met deze man. Hij is inhoudelijk zeker wel sterk, maar komt voor de camera niet goed over. Erg jammer.
Interessant ook dat Rutte op dit moment zo populair is... blijkbaar heeft hij zijn melkmuil-imago toch na al die jaren ook van zich af kunnen schudden.
(Speaking of concurrentie: waar is Rita eigenlijk gebleven?)

En over JP: Tja, gelukkig ziet men nu ook wel in dat deze man het toch echt niet voor NL is! Wel grappig in het debat: de man kan blijkbaar alleen maar debatteren wanneer hij anderen (persoonlijk) aanvalt... wat een vertoning!

Conclusie: 't kan verkeren in een kikkerlandje: de ene dag ben je hip en hot, de andere dag NOT
 
@ Evelien: helemaal mee eens. Sinds je commentaar Cohen weer wat opgekrabbeld, juist door niet krampachtig te willen voldoen aan ideaalbeeld van de dag.
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes