.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zaterdag 6 februari 2010

Boekentips op Krossblog! Deel 1

De avonturen die tijdens de Krossblog-pauze zijn gebeurd, vertel ik je graag nog eens bij een biertje of een whiskey* Maar wat heel geschikt is voor een inhaalactie, is een review van boeken die ik in de tussentijd heb gelezen. Ik bespreek er vijf per keer, en elk boek kan maximaal vijf Krosssterren verdienen.

Willem Middelkoop - Als de dollar valt ****
Ziet er uit als een ramsjboek, maar is een juweeltje. Als een ware Cassandra beschreef Middelkoop al jaren publiekelijk precies wat er zou gebeuren op de beurzen, hoezeer ook corrupt tuig als Groenink en Kok je willen laten geloven niemand het aan zag komen. Een journalist die nadenkt en lef heeft. Lezen!

Viktor E. Frankl - De zin van het bestaan **
Deze man wordt zoveel aangehaald, die móest ik lezen. De Joodse psychiater Frankl beschrijft hoe jij diverse concentratiekampen overleefde en ontwikkelt op basis hiervan een succesvolle psychotherapievorm. Het boek zelf viel me helaas wat tegen, de boodschap is heel erg relevant: wat je omstandigheden ook zijn, je hebt altijd nog één vrijheid over, en dat is te bepalen wat jouw houding is.

Mark Haddon - het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht ***
Mooi inlevend geschreven verhaal over een autistisch jongetje dat besluit de moord op de hond van de buren op te lossen.

Catherine Millet - Het seksuele leven van Catherine M. (0 sterren)
In alle opzichten een kutboek. Millet heeft een ongeëvenaarde gave om een spannend leven do-de-lijk saai op te schrijven.

Sun Tzu -
Winnen zonder strijd ****
Beter bekend als 'The Art of War'. Generaal Sun Tzu beschreef in de Chinese oudheid hoe een generaal zijn doelen kon bereiken in dit intrigerende traktaat. De eerste keer dat ik het las snapte ik er niets van - allemaal praatjes over diverse soorten terreinen voor veldslagen. Bij tweede lezing van deze sublieme vertaling werd ik alsnog getroffen door zijn inzichten in de balans tussen observatie, ervaring, geduld en actie. En vooral zijn visie op de magie van timing en flexibiliteit.


* Ik weet trouwens nu eindelijk dat de Whiskey en Whisky allebei juist zijn, maar dat zonder de e de Schotse Spelling is.

Labels: ,


Reacties:
The Curious Incident of the Dog in the Night-time vond ik ook heel mooi! Het is overigens Haddon, niet Haddin.
Wat betreft Middelkoop en Frankl hou ik het denk ik bij jouw samenvattingen. Wie weet dat ik Sun Tzu ooit nog lees - hij doet het altijd erg goed in citaten in films, ben eigenlijk wel benieuwd waar dat allemaal vandaag komt ;)
 
'A man(m/v) who knows himself and his enemy, need not fear the outcome of one thousand battles'

Van Middelkoop krijg je nog 1 interessante les kado: 'landen kunnen failliet gaan'... het begint nu, met Griekenland :S

Haddon: aangepast, thnx!

En hou me aanbevolen voor tips van jou!
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes