.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

vrijdag 25 april 2008

Niet voor herhaling vatbaar

Sommige dingen komen na een winterslaap weer terug en dat is fijn. Bijvoorbeeld Barbapapa en leuke 80-hits in de vorm van frisse covers. Sommige andere dingen komen steeds terug maar zijn vermoeiend. Neem nou deze week.zo, genoeg gemopperd, weekend ;-)

Labels:


Reacties:
Studenten vormen lang geen kwart van de stad-Groninger bevolking. Weliswaar kent Groningen 180.000 inwoners en benadert het aantal in Groningen studerenden de 45.000, maar heel veel studenten uit de omgeving blijven bij paps en/of mama wonen. Zoals ongetwijfeld ook in jouw tijd al het geval was.
 
@gelkinghe: kan zijn, maar het blijft natuurlijk een belachelijk principe dat je een maximum-percentage opstelt van een bevolkingsgroep, die mogelijkerwijs voor overlast zorgt. (want die overlast bestaat als je goed naar de klachten kijkt, vooral uit het feit dat ze anders zijn: ze hebben geen fatsoenlijke gordijnen voor de ramen, er staan overal fietsen voor de deur, etc.)
Maar je hoort niemand een maximum percentage kleine kinderen of bijstandtrekkers binnen een straat voorstellen, want 'dat is anders... dat zou discriminatie zijn'... Grrrr.
En over D66: Tja, ik vind die Pechtold ook een toffe peer, en het linksliberale juich ik ook toe, ware het niet dat ze nog steeds die achterlijke ideeen over bestuurlijke vernieuwing (die Lousewies eens kritisch onder de loep wilde nemen en daarom afgeschoten werd) nastreven.

Ook van mijn kant genoeg gemopperd nu, hihi. Hier schijnt het zonnetje, tijd voor het balkon!
 
@ Gelkinghe: dat is een terechte bijstelling. In 'mijn' tijd was dat zo'n 15%, het zal nu niet veel anders zijn. Maar dan hou je nog altijd zo'n 20% over. Tel daarbij op dat lang niet alle wijken betaalbaar zijn voor studenten, en je houdt nog altijd een recept voor woningnood over. Maar wat denk je van het punt dat Groningers vooral blij moeten zijn met de welvaart en levendigheid die Universiteit en HBO de stad brengen?
 
@ Evelien: of een maximum hondenbezitters... Bovendien, als studenten het te bont maken, dan heb je daar algemene regels voor die de openbare orde horen te bewaken.
@ D'66: Pechtold is slim dat hij 't niet meer over bestuurlijke vernieuweing heeft. Dat gemengde districtenstelsel van ze zou een nog grotere miskleun zijn geworden dan de onderwijsvernieuwing van de PvdA. En nu weer naar het zonnetje idd!
 
@Hidde: Inderdaad, dat zou je zeggen. Ik ben helemaal boos, omdat de gemeente een paar jaar geleden akkoord is gegaan met het loslaten van (de nog veel belachelijkere) norm van 9%, in ruil voor lik-op-stuk-beleid wat betreft overlast en het voorkomen ervan (plaatsen van meer fietsenrekken ed).
Dit beleid bleek ook te werken, maar zoals gezegd, lijkt het de stadjers meer om het idee te gaan dat er zoveel studenten zijn en dat ze zo anders leven, dan dat er zoveel duidelijk aantoonbare overlast is. Die buurtverenigingen van mopperaars zijn bijzonder goed georganiseerd en vinden in de raad helaas nogal veel gehoor!
 
@ Evelien: precies, zo'n onzalig plan dat weer gerecycled wordt, en ongetwijfeld ook weer geruisloos wordt teruggedraaid later, na een hoop sores...
 
Hee, nog even over koninginnedag: die discussie wordt vast al sinds het aantreden van koningen Beatrix gevoerd - die is toch ook in januari jarig? Heeel oud nieuws dus!
 
@ Nynke: je hebt vast gelijk, alleen waren wij toen 0 resp 7, dus toen hadden we er nog geen last van :-D
 
Als ik koning/in was, zou ik me maar gewoon aan de 30ste april houden, denk ik. Dan vier je met je familie (dat is vast wel gezellig) je verjaardag en hoef je alleen op die 30ste april weer te gaan zaklopen, koek happen, naar vreselijke dweilorkestjes te luisteren en wat dies meer zij.
Deze 'self invented traditions' horen er nu eenmaal bij, vrees ik... (dat in het buitenland uitleggen is alleen altijd een beetje lastig: 'ja, we vieren dan de verjaardag van de koningin... die is echter in januari jarig... en dat doen we dan met debiele spelletjes ... ja, en natuurlijk dat waar we in NL goed in zijn: zelfs op een feestdag proberen extra geld te verdienen door oude troep van zolder te verkopen... en daarna heel hard te zuipen...')
 
WA is overigens ook in april jarig. Dus het zou wel kunnen.
Misschien een optie als eindelijk 5 mei een vrije dag wordt... dan zit 't net iets verder van elkaar.
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes