.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

maandag 13 augustus 2007

Een groter mysterie dan de vrouw zelf

A girls very best friends
Waarom, oh waarom zijn vrouwen gek op schoenen? Ons bedrijf was gisteren naar een modeshow van een Italiaanse schoenenontwerper die de Nederlandse vrouw wil veroveren. Misschien gaan we samenwerken, dus ik wil het mysterie oplossen!

Als vrouwen over schoenen praten, is het alsof ze het over goeie vriendinnen hebben. Ze letten zelfs stiekum op de schoenen die mannen dragen, en trekken er een wereld van conclusies uit. Wat een schril contrast met onze eigen onverschilligheid tov hakjes, gespjes en leersoorten. En dit alles geldt voor jonge vrouwen, oude vrouwen, mooie vrouwen en lelijke vrouwen. Hoe komt dat toch?

vrouwvriendelijke verklaringen
Wat ik zeker weet: de juiste schoen maakt een vrouw zelfverzekerder. Maar er moet meer achter zitten. Eén theorie luidt dat schoenen een betrouwbare pasvorm hebben. Of dat ene jurkje helemaal goed afkleedt weet je nooit zeker, maar op je schoenen kun je bouwen. Andere theorie: vrouwen zijn zich veel meer bewust van de kracht van lichaamstaal, houding. Schoenen helpen je om van beneden naar boven je houding te bepalen. Of is het waar dat al die erotische zenuwuiteinden in de voetzolen zitten? Dat de een mooie, nieuwe schoen een mentale voetmassage geeft?

vrouwonvriendelijke verklaringen
De gemiddelde Europese vrouw heeft 30 paar schoenen. Het is heel belangrijk om voor elke mood een schoen te hebben. Misschien hebben vrouwen 30 verschillende moods en mannen maar 4? Wat te denken van de ontzettende kick die vrouwen melden bij het kopen van een nieuw paar? We weten allemaal dat winkelen een vrouwlijk oerinstinct is dat rechtstreeks afstamt van het bessen- en notenverzamelen. Daarom loopt het natuurlijk zo uit de hand! En zelfs al staat de aandacht die wij mannen geven aan de Manolo Dingessen in geen verhouding tot de pijn en de moeite, daar zijn altijd nog de andere vrouwen om te impressen...

Dames, wat zijn jullie gedachten?


> Meer feiten over vrouwen en schoenen...

Labels:


Reacties:
En weer ben ik geen vrouw.
 
@ Letty: je mag dan wel de dochter van een dierenarts zijn, maar DAT maak ook jij de kat niet wijs!
 
Niet herkenbaar: "Als vrouwen over schoenen praten, is het alsof ze het over goeie vriendinnen hebben. Ze letten zelfs stiekum op de schoenen die mannen dragen, en trekken er een wereld van conclusies uit. En dit alles geldt voor jonge vrouwen, oude vrouwen, mooie vrouwen en lelijke vrouwen." Wel ben ik altijd heel blij als het zo zonnig is dat ik sandalen aankan: lekker lucht bij de tenen.
 
Jaaah! Schoenen! Ik hou van schoenen! Nee, het zijn geen goede vriendinnen van me, maar ik vind het wel fijn als ik leuke schoenen aan kan trekken bij iedere mogelijke outfit. En ja, ik kan ze niet weggooien als ze eigenlijk allang naar het schoenenkerkhof hadden gemoeten...
; )
 
@ Letty: ah, jij bent dus eigenlijk een blote voeten-typje. Dat maakt het allemaal wat minder relevant, die schoenen.

@ Evelien: ik weet dat je verschillende kekke laarzen hebt, maar er is dus nog veel meer?
 
Je bent goed in het brein van de vrouw gekropen om te verwoorden waar onze schoenentic vandaan komt. En hebt mij verrast met onze oertaak van het bessen verzamelen: zo had ik het nog niet bekeken, maar best een plausibele verklaring moet ik toegeven...
 
Schoenen! kwijl! En volgens mij komt het met de verovering van de Nederlandse vrouw door Strano1 ook wel goed - voorzover betaalbaar, natuurlijk. we blijven wel Nederlanders.
Ik heb trouwens maar 15 paar schoenen - ik wist niet dat dat zo weinig was!
 
@ Anouk: haha, hopelijk heb je vanaf nu extra plezier als je een winkel instapt, en al helemaal bij de groeteboer!

@ Nynke: misschien besteed je dubbele zorg aan het uitkiezen? Daar heb ik geen gemiddelde cijfers over... Als Strano1 doorgaat en een pannel nodig heeft, krijg je een mailtje i.e.g.
 
Hihi, ik dacht altijd juist dat ik te weinig had... maar ben eens gaan kijken: ik heb op dit moment 12 paar 'actieve' schoenen ... en dat vind ik eigenlijk best veel!
(Er mogen op zich nog wel meer bij, maar nu kan ik inderdaad niet meer zeuren dat ik nog nieuwe schoenen NODIG heb)
Mooie film met kleine schoenentic is trouwens In her shoes! (er komt ook zo´n inloopkast in voor met alleen maar schoenen erin ....)
 
Ah yes... kan ik eindelijk eens aan de kerel laten zien dat het echt normaal is om zoveel paar schoenen te hebben ;-). En ja, we love shoes!!! Er gaat niks boven een paar mooie nieuwe hakken/ laarzen etc.
 
@ Annemieke: blij dat ik kon helpen. Dan heb ik nog een vraag: hoe voelt een vrouw zich eigenlijk als ze op blote voeten loopt (in de tuin, op het strand...)?
 
@ Evelien: dat woord 'actieve schoenen' bevalt me wel: dat leert ons weer wat over de schoenengarderobe. Ik krijg altijd een lekker opgeruimd gevoel als ik de kleren/schoenen die ik toch nooit draag weggeef - ken je dat ook, of is het afscheid altijd zwaar?
 
Hidde, ik kom tot de conclusie dat je toch gelijk hebt: ik ben het blotevoetentype. Hakken voelen vreselijk (hoe kun je er een nacht op uitgaan?), puntvormen zijn een kwelling. 's Winters draag ik tegenwoordig Blunnies en bergschoenen bij het wandelen (of betekent dat dat ik stiekem butch-lesbo ben?). 's Zomers sandalen. Blote voeten op strand: natuurlijk! In de tuin en binnenshuis ook. Kleren wegdoen is fijn, zeker als het wegens Sonja is.
 
@ Letty: hoera, nu weten we wat voor voetentiepje je bent, en Sonja is langsgeweest! Laat nu het zomerweer maar komen :-)
 
Nou ja... extra plezier... Volgens mij heb je dat vooral als je niet te veel nadenkt over bepaalde impulsen... ;-) Overigens heb ik afgelopen vrijdag nog twee paar schoenen gekocht. En zaterdag moest ik mezelf inhouden om niet ook nog voor de twee voor de prijs van één-actie ging in een andere winkel... :-S
 
Ik besteed idd veel aandacht aan het uitkiezen - ik heb een keer een lelijk paar schoenen gekocht omdat ik ze nodig had, op mijn 15e, en dat wil ik nooit meer meemaken :-). En zet mij maar in een panel, vind ik vast leuk!

Letty: natuurlijk wandel je op bergschoenen/sandalen! Doe ik ook (en dan kijk ik net zo blij en tevreden met hun schoonheid en efficiëntie naar beneden, dat doe jij dan misschien weer niet).

Blote voeten: is ook fijn, maar alleen op veilige plekken zonder glas, zoals binnenshuis, grasvelden en achtertuinen, en natuurlijk het strand. Het lekkere gevoel van grassprieten of zandkorreltjes of tapijt weegt dan wel weer op tegen het gemis van schoenen ;-).
 
er reageren ook alleen maar vrouwen :) dat is wel mooi. volgens mij ontbreken maar twee uit het vaste reactie panel :)

maar sandalen zijn not done. dan zijn flipflops of slipons nog een optie.

En in her shoes is zels voor een man/niet-homo (volgens mij was ik daar de enige van in de bioszaal) best een mooie film. Dankzij die film heeft casa Roel & Edzo zijn eigen schoenen kast. Al passen de laarsje van evil daar niet echt in. :)

enjoy.
 
Blote voetjes zijn ook fijn (en helaas soms ook hoognodig, als je dat ene paar hippe schoenen perse aan wilde, maar eigenlijk ook zelf wel wist dat jouw voetjes daar niet voor gemaakt zijn) en van een aparte schoenenkast kan ik tot nog toe alleen maar dromen!
Probleem is overigens vaak dat die schoenenkasten vaak net te klein zijn (veel laarsen ed kun je er niet in opbergen, daar denkt de IKEA dan weer niet over na!)
greetz, evelien
NB. Over miskopen gesproken: soms kun je daar nog best iets leuks mee doen. Zo zag ik ooit hele mooie (maar in een verschrikkelijk lelijke kleur bruin) laarzen, zwaar afgeprijsd vanwege de lelijke kleur, die ik toen maar gekocht heb en later in een gave kleur geverfd heb. De schoenenverf hield (en houdt) verrassend goed...
 
@ Edzo,: wat staat er wel in jullie kast: slangeleren schoenen?

@ Evelien: over kleur en blote voeten gesproken, weet je wat ik wel een szou willen zien? Doorzichtige regenlaarzen, en dan zonder sokken dragen
 
@ Anouk: dat is ook welweer waar: liever geen spijt van iets wat je toch had willen doen!

@ Nynke: ik heb op vakantie een belangrijke les geleerd over sandalen... Ik ben er heel eigenwijs op gaan lopen door de Pyreneeen, terwijl ze daar echt niet voor waren. Auwauw!
 
great ;-)

ik ben geen vrouw. but very happy to learn that...

greez from switzerland!
 
@ gerardo: haha, thnx. Does it apply to Swiss women as well?
 
Lees het hele blog, pretty good
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes