.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

donderdag 9 augustus 2007

Krossblog verstopt een Koran

voorzorgsmaatregel
Niemand zal de komkommerbom van Geert Wilders in De Volkskrant zijn ontgaan. Moeten we daar nog aandacht aan besteden? Nee hoor, we horen vanzelf wel weer van hem als hij daadwerkelijk een boekverbranding organiseert. Of als hij uiteindelijk een heethoofd zover heeft gekregen hem de IC in te schieten. Deze post bevat alleen maar een voorzorgsmaatregel.

ongelovig zwijntje
Zoals jullie ongetwijfeld weten ben ik een ongelovig zwijntje. Maar om nou meteen een 13 eeuwen lang overgeleverd geschrift, dat toch voor eenvijfde van de wereldbevolking belangrijk is, onverkrijgbaar te maken…

Dat doet me denken aan de eerste keizer van China, die alle boeken van vóór zijn tijd op de brandstapel gooide. Of de Kopten, die in het eerste millennium een groot deel van de literatuur van de oude Egyptenaren hebben verdonkeremaand. Of de Spanjaarden die 1000 jaar later hetzelfde deden met bijna alle geschriften van de Nieuwe Wereld. Ik ben het niet met je eens, jij bent achterlijk, dus ik vernietig je gedachtegoed.

Genoeg geluld, nu de voorzorgsmaatregel. Dit blog wordt veilig gehost in The Land of the Free. Dus als je de Koran straks toch wilt kunnen checken onder Wilders I, bedenk dan dat er ook zoiets als het internet bestaat en klik hierrrrr.

Labels:


Reacties:
Wat een flapdrol is ie ook eigenlijk, wrs heeft ie een jeugdtrauma opgelopen doordat zijn vriendjes zijn speelgoed afpakten ofzo .. Idd maar geen serieuze aandacht aan besteden. Hitler was trouwens ook erg goed in boeken verbranden (leverde nog een mooie scène op in Indiana Jones). Een mooi bijkomend effect is dat het altijd Geuzenacties genereert; een aantal belangrijke werken worden uit voorzorg achtergehouden/gesmokkeld en worden daardoor alleen maar populairder. Net als met Zwarte Lijsten van literatuur ..
 
Haha, je dacht toch niet dat Wilders niet ook deze blog verbrandt?
 
@ Femke: vergelijkingen met Hitler zijn meestal zo overdreven - zie ook Wilders vergelijking van de Koran met Mein Kampf. Maar de overeenkumst tussen Geert en Adolf is de methode van macht vergaren door haat aan te wakkeren. Bah.

@ Rutger: neenee, want Krossblog is links en slim!
 
Zo kennen we toch nog wel meer geschriften die (mogelijkerwijs) haatzaaiend en dood-en-verderf-zaaiend opgevat kunnen worden? Alleen al aan de Bijbel heb je wat dat betreft een goeie!
 
@ Evelien: dat kan natuurlijk ook, alleen nog maar Teletubbie-boeken toelaten. Maar iets zegt me dat dat helemaal niet Wilders doel is. Oproepen tot het stenigen van homo's is toch anders als het in de christelijk-joods-humanistische traditie gebeurt. 'American Psycho' mag gewoon in de winkel blijven denk ik.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes