.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 10 juli 2007

Doe es wat bijzonders

Heel soms... kan werken écht wat betekenen. De meesten van ons verkopen coatingmaterialen voor wasmachines, berekenen verzekeringspremies, of wassen auto's. Om het geld, en als het meezit is het werk ook wel aardig.

een klein verschil
Ik ben niet een hele grote idealist, en doe mijn huidige werk vooral omdat het leuk is. Maar vandaag konden we een klein beetje een verschil maken. SKOEPS steunt sinds vandaag officieel het project Voices of Africa. We voorzien journalisten in meerdere Afrikaanse landen van goeie cameramobieltjes. Daarmee kunnen ze het werk van een complete TV-ploeg doen, voor een honderdste van de prijs.

fantastisch
Met de mobieltjes maken ze video-interviews en fotoreportages. Met een draadloos toetsenbord schrijven ze artikelen. Via het mobiele netwerk staat het 20 minuten later op diverse internetsites (óók vanuit de savanne). Via deze sites kan het nieuws de andere media binnen en buiten Afrika bereiken. De opbrengst van dat nieuws gaat terug naar deze mobiele reporters. Het is fantastisch om de testimonials te zien van de eerste pioniers in Ghana en Kenia die als eersten deze manier van verslaggeven ontwikkelen.


Lees meer op www.skoeps.nl/afrika

Labels: , ,


Reacties:
Mooi project! Ik vraag me wel af of alle Afrikaanse reporters hun presentatiestijl er zo dik bovenop leggen als Olivier...
 
Leuk man! Goed bezig zeg ik...
 
@ Nynke: Afrikanen zijn wel echte verhalen vertellers :-D

@ Loek: jeej! En ik hoor dat jij (met Roland?) zelf iets hebt opgezet. Hoe zat dat ook alweer?
 
Wow ! Olivier zegt: "Let's Kross our fingers..."
 
@ Rutger: ...want zo is Olivier!
 
hartstikke goed!
 
@ Esther: dank je wel. jij doet elke dag wat bijzonders, maar ik hoop dat dit ook iets helpt
 
Heeft de savanne nu ook al een mobiel netwerk??
 
@ Roel: absoluut. lekker vlak, een dunne antenne om de zoveel km en bellen maar. mobiel bankieren is in Afrika bv veel verder dan in Nederland.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes