.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 13 mei 2007

Requiem voor het Songfestival

wereldvreemd
Zoals steeds meer mensen kijk ik bijna geen TV meer. Mijn idee is, dat je leven zich buiten het kastje bevindt, niet erin. Toch word ik hier op een bepaalde manier wereldvreemd door. De gemiddelde Nederlander kijkt 3,5 uur TV per dag. Ik weet niet meer wat er in hun wereld gebeurt. Ik heb nog nooit de Gouden Kooi gezien. Gebeurtenissen als het Holleederproces of 5 jaar Pim Fortuyn gaan goeddeels langs me heen. Eén krantenartikel lezen is voor dit soort klein nieuws meer dan genoeg.

boos
Ernstiger is, dat ik dus ook het Songfestival mis. Ik hoorde dat we boos zijn omdat de Oosteuropeanen alles verpesten. Ze spelen onder één hoedje door op elkaar te stemmen, en uitgerekend Servië te laten winnen. Ojee. Ik vraag me af wie we nu precies de boze brief moeten sturen. De president van de Oekraïne?


op 't randje
Ik kan me nog herinneren dat vroeger de knoflooklanden ook altijd onder één hoedje speelden, en de Vikingen, en dat België en Nederland elkaar altijd douze points gaven. Maar dat was lekker West-europa onder elkaar. J'aime la vie en Ein bisschen Liebe. Misschien moeten we er maar aan gaan wennen dat we aan het uiterste randje van Eurazië zitten, en niet meer in het centrum van alles. Dat dit grote gevolgen kan hebben zie je in het Youtube-filmpje hiernaast.

Labels: ,


Reacties:
hihi, ja dat ken ik. Ik heb nog wel een tv, maar eentje die alleen aangesloten is op een dvdspeler, en geen tvkabel heeft.
Geen tv meer kijken betekent gewoon veel meer tijd voor veel leukere dingen!
greetz, evelien
NB. Ik heb overigens het songfestival wel gekeken, maar je hebt niets gemist!
 
Binnenkort duikt een theorie op die vanuit sociaal-geografisch oogpunt de songfestival-overwinningen van Oost-Europa in de komende 50 jaar verklaart.
Een soort onafwendbaar broeikaseffect.
Gewoon negeren dus.
 
@ Evelien: jaa, de toekomst is aan het scherm dat alleen laat zien wat je echt zelf hebt bedacht om te gaan kijken. En bij de Sonfestival-folklore hoort ook wel het steevaste gevoel: 'was dit 't nou?'

@ Rutger: ik zie het al - jij wil graag verrast worden, en kunnen blijven duimen voor Nederland ;-) Nou, wedden dat het NL in de komende 50 jaar nog een x lukt? Maken we nog net mee.
 
@Hidde: ja, kijken wat ik op dat moment wil zien, dat wil ik!
Alleen maar meer DVD's kopen is ook geen oplossing...
greetz, evil
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes