.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zaterdag 19 mei 2007

Toevallig? Ik dacht het niet

clichés en dromen
"Geloof je in het lot?" Dé opening voor een zwoel gesprek vol clichés. Staat je lot in de sterren, is alles toeval, of heb je het zelf in handen? Als je nagaat van hoeveel toevalligheden vooraf gingen aan waar je nu woont, wie je vrienden zijn, waar je werkt... dan ga je toch denken. Aan de andere kant, met je wilskracht bepaal jij wát je doet met al deze toevalligheden. Je kunt zelfs op zoek gaan naar extra toevalligheden - kansen. Zoekt een pak kaarten met veel jokers. En gebruik ze om je dromen mee te bouwen.

dramatisch
Beter nog: pech, een ongeluk zit meestal in een klein hoekje. Dat is een hoekje waar je niet zo snel in belandt. Bijvoorbeeld: voor een echte vliegtuigramp moeten volgens ingenieurs meer dan 1000 onwaarschijnlijke gebeurtenissen allemaal achter elkaar allemaal verkeerd gaan. Daarom gaat er eigenlijk maar zo weinig dramatisch mis. Neem nou gisteravond:
En stond ik weer in m'n slaapkamer. Trusten!

Labels:


Reacties:
Hmm -- laat het inbrekersgilde maar niet lezen op welke manieren men jouw huis kan binnenkomen...
Google speelde handig op jouw verhaal in en schotelde mij een advertentie voor met "Inbraak door klopsleutel? Beveiligingsbedrijf XYZ".
 
@ Rutger: haha, tja ik heb er even over getwijfeld. Dat zou de eerste met google voorbereide inbraak zijn die ikken :-)
 
my live as a burglar? part one.. :)
 
@ Edzo: jij mag ook door de voordeur naa binnen hoor (zijwaards)!
 
wow! wat een gedoe! Ook zonder ramp maak je ze zo al zelden mee...
 
@ Nynke: maar all is well that ends well. Ik hoefde ieg niet buiten te slapen of de politie mijn deur te laten inbeuken.
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes