.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 10 juni 2007

Krossblog op je T-shirt?

beam me up, Dr Phil!
Phil (nee, niet Dr Phil) is één van de meest enthousiaste, nieuwsgierige mensen die ik ken. Over vijf jaar zal ik me vast weer herinneren hoe hij me dit weekend voorschetste wat je allemaal met een polsband-mobieltje kunt doen. Tegen die tijd is dat misschien wel dé manier om te bellen. In combinatie met een sierraad-oorsetje. Hier en hier artikelen over ruwe prototypes.

spektakel
Een ander prototype zag ik in een gadget-store: een T-shirt met een op de muziek bewegende equalizer erop (van 'LEDjes'). Kun je je je voorstellen dat we op een dag allerlei youtube-fragmenten, logo's, twitters, flirts etc. op onze kleding uitzenden? Dat in de club het hele publiek als kleurenspektakel wordt gebruikt, door de kleding wireless van kleur te laten veranderen?

hooked
De toekomst heet 'elektronische inkt'. Superdunne kunststoflaagjes met beeldpunten die elektronisch in patronen, letters worden gedirigeerd. Ik had al een poos een elektronisch testboek liggen waar ik niks mee deed. Maar ik ben sinds een week hooked aan mijn 'ILIAD'. Het heeft geen normaal beeldscherm, maar iets dat eruit ziet als papier. Met een geheugen voor tienduizenden boeken. Nu is het nog een houterig ding, en we horen al jaren dat ze ermee bezig zijn, maar dit spul gaat echt een keer de wereld veranderen. Van de dienstregeling op het station, tot de krant en je slaapkamermuur...

Aanverwant artikel op Krossblog

Labels:


Reacties:
Nou ja, we zien wel wat de toekomst ons brengt. Bewaar dit berichtje goed, Hidde, misschien is dit over 20 jaar wel verschrikkelijk grappig te zien, net als die toekomstvoorspellingen over het leven in het jaar 2000 in de jaren 80 (serieuze doktoren en ingenieurs, die het hadden over kleine prive-jets waarmee mensen naar hun werk zouden vliegen enzo, a la de jetsons, voor wie die tekenfilmfamilie nog kent)
greetz, evelien
 
@ Evelien: ja! dat vind ik éen van de leuke dingen van een eigen weblog, dat je lekker de futuroloog kunt uithangen.
 
...maar hoe krijg ik NU Krossblog op mijn T-shirt?
 
Ik zag van de week een mini-lichtkrant (3 bij 10 cm ofzo). Die kan je zo op je shirt vastzetten...

Je moet nog wel zelf de tekst instellen :)
 
@ Rutger: voorlopig denk ik dat je het beste Elske's uitvinding aan de RSS-feed kunt leggen..
 
Ha die Hidde,
Ben erg benieuwd of ik ook verslaafd ga raken aan de Iliad, als het goed is heb ik er binnenkort -eindelijk- een. Je kunt Krossblog trouwens ook op een t-shirt drukken via Spreadshirt, moet je alleen elke keer een nieuw ontwerpje maken + is wat duurder :)
Wel een geweldige uitvinding dat Spreadshirt, heb er tijdens de verkiezingen een leuke grap met D66 merchandise uitgehaald: www.eigenlijk.spreadshirt.net
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes