.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

maandag 2 juli 2007

Anti-struisvogelpolitiek in de praktijk

Vandaag was ineens al mijn geld op aan struisvogeleieren. Het is echt waar, en ik leg het nog wel eens uit.

Het punt is, ik moest pinnen. Op weg naar huis kwam ik langs het veelgeplaagde ABN-AMRO. Daar zag ik op het pinautomaat een effectief staaltje PR. Niet van De Bank, maar door een actiegroep die fout beleggen aan de kaak stelt. Bij alle pasgleuven was een sticker geplakt: 'Weet u wat er met uw geld gebeurt? kinderarbeid, milieuvervuiling, clusterbommen...'. Ik ben het thuis maar eens gaan nazoeken. Voor wie het weten wil is er inderdaad genoeg betrouwbare info te vinden over hoe keurige bedrijven als ABN-AMRO actief steun verlenen aan het tot stinkende pulp bombarderen van kindertjes.

Maar wat een listige manier van actievoeren vooral! Met 100 euro aan stickers, een stel vrijwilligers en een site kun je zo aardig van je laten horen.


Labels:


Reacties:
ja, overigens maken alle vier grote nederlandse banken zich hier schuldig aan, ook al doet de Rabo net alsof ze met de nieuwe Greencard heel maatschappelijk en milieuverantwoord zijn.
 
ja, had er idd op journaal ook al het nodige over gezien ivm de tabaksindustrie. dat bijkt dus niet de enige dubbelzinnige variant te zijn. je krijgt wel een heel pessimistisch wereldbeeld op deze manier, het draait blijkbaar echt alleen maar om geld, geld, geld.
 
@ femke, evelien: weten jullie ook welke banken redelijk clean zijn?
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes