.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 16 september 2007

Wat je nog niet wist over Groen

De luchtvaart worstelt met de reistaxplannen van het kabinet. Ze willen natuurlijk niet té hard protesteren: dat staat niet erg groen. In het vliegtuig (oei, betrapt!) vond ik laatst een in-flight magazine dat zelfs helemaal over het thema 'groen' ging. Nogal letterlijk, het blad stond vol met dit soort weetjes:
laatste item met dank aan Monique

Labels:


Reacties:
Blackle vind ik wel een heel mooi idee, want het is waar dat internet wereldwijd stroom vreet, en op deze manier kun je toch aardig wat stroom besparen :)
 
@ Femke, misschien moeten we dan allemaal onze monitors gaan dimmen. Gelijk sfeerverlichting.
 
Dat er in zoveel talen geen onderscheid wordt gemaakt is op zich wel handig als je kleurenblind bent.
 
@ Roel: zo had ik het nog niet bekeken...
 
Hey geinig dit!

Ik dacht even dat het ontbreken van de kleur groen in bepaalde talen zou kunnen komen doordat die samenlevingen vooral geleid worden door mannen. En een redelijk aandeel mannen (1 op 20) is kleurenblind... Maar die vorm van kleurenblindheid betekent volgens wikipedia dat je niet goed in staat bent groen van rood te onderscheiden.. Dat betekent volgens mijn niet dat deze 5 procent mannen groen niet waarneemt..
Bovendien wordt taal natuurlijk niet alleen gevormd door de mensen aan de top, maar door een gehele samenleving..
 
@ Monique: maar het was toch even een leuke theorie :-) In onze taal hebben we in het klein ook wel verwarring. wat de een paars noemt, noemt de ander roze, en de grens tussen blauw en groen trekt ook niet iedereen het zelfde in Nederland...
 
Even reageren, al is het alleen maar omdat mijn foto veel groen in zich heeft. En groen is het nieuwe zwart, zo lees ik! (want: als A = B, dan B = A). Dus: groen is zuiniger.
 
@ Rutger (alias Kermit...): jij bent toch duidelijk beter in fuzzy logic dan ik!
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes