.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 6 januari 2008

Obamania!

Mijn goeie vriend Manne slaapt te weinig. De oorzaak: Obamania. De voorverkiezingen in de VS houden hem tot 4 uur 's nachts aan de buis. Al maanden geleden begon hij zijn campagne voor Barack Hussein Obama. Na Iowa moeten Manne's boodschap van hoop nog serieus gaan nemen ook.

hillbillies
Ik ben en blijf sceptisch over Obama's kansen. De afgelopen 25 jaar heeft maar één Democratische president opgeleverd. Wie wint de stem van de kleinburgerlijke kiezer Amerika - de groep die electoraal het verschil maakt? Van de Midwest, de hillbillies, de rednecks? De Republikeinen zijn daar beter in. John Doe ook nog vragen een gekleurde (of vrouwelijke) president te kiezen lijkt de Goden verzoeken.

aaibaar
Maar dat Obama de voorverkiezingen wint, is helemaal niet ondenkbaar. Democraten zijn dol op aaibare kandidaten. Clinton heeft een briljant campagne team, maar haar matige charisma blijft een issue. Wat Obama eigenlijk nodig heeft, is dat Edwards tijdig stopt. Zij hebben onderling meer gemeen dan met Clinton. Met Edward's achterban erbij zijn z'n kansen niet slecht. Wie weet, als het nog spannend is na Super Tuesday -wanneer de grootste groep staten gaan stemmen.

comfortabel
Intussen profileert Obama zich niet meer als underdog, maar als president. Hij reikt zelfs de republikeinen de olijftak, en hoopt zo vanaf nu comfortabel boven alle partijen te kunnen staan. De kevlar-kandidaat. Opvallend is, dat sommige republikeinse kandidaten aardige dingen over hem beginnen te zeggen. Over deze laatsten: de media willen zo snel mogelijk een simpel verhaal. De Republikeinen hebben nu meer dan 6 man in de race, en dat is teveel. Romney en McCain geven elkaar er flink van langs, en pakken als tegenpolen nu de schijnwerpers. Met predikant Huckabee als intrigerende outsider, die zomaar won in Iowa.

Labels:


Reacties:
Maar Hidde, hoe kun je nu het Kieskompas USA van DAG vergeten? Je kan op www.dag.nl/kieskompas bekijken op wie jij zou moeten stemmen in de VS. Ik ben nog progressiever dan Obama :-)
 
@ Sipke: Dus jij vindt ook dat iemand eerst grondig moet worden doorgelicht voor hij een wapen mag kopen? ;-)
 
Volgens mij gaat Edwars Obama steunen.
 
@ Letty: en op die manier alsnog in het witte huis te komen als vice-president misschien.
 
Oh, als het toch eens zou kunnen lukken...
 
Aan iedereen die ook behoefte heeft aan meer Obamacadabra en ander verkiezingsnieuws wil ik de volgende links niet onthouden. Twee nederlandse blogs die de verkiezingen deskundig volgen:

http://log.amerikalog.com http://amerika.blog.nl

Voor de echte junkies: http://news.yahoo.com/election/2008 en http://www.realclearpolitics.com
 
@ Manne: thnx! En je bent uitgenodigd voor de Election Party in Groningen op 4 november!
 
Clinton met Obama als vp. Mark my words :)

wb hidde ;)
 
@ Edzo: words marked. Maar 't zou mij verbazen als ze elkaar daar lief genoeg voor vinden~... Nog n toevoeging: volgens de watchers moeten we Giuliani cker niet uitvlakken!
 
In de usa maakt lief niet zo veel uit. Als ze beide macht erdoor krijgen :) en veel van hun ideeen zijn verenigbaar. Het zou mijn droom koppel zijn. Eerste vrouw en gekleurde. De een erg capabel en de andere met een enorm charisma.

Republikeinen moeten wel van heel ver komen na 8 jaar bush, dus daar durf ik mijn geld niet op te zetten ;)

duidelijk gevalletje, dag na electionparty vrij nemen. (just as the superbowl!)
 
@ Edzob. We zullen het zien. Die twee zitten volgens mij wel echt in twee kampen. Daarnaast denk zelf dat zo'n koppel het moeilijk zou krijgen tegen een willekeurig stel White Aglo Saxon Protestant males, ja zelfs als het Republikeinen zijn. Het blijft de VS...
 
Hillary, pas op: Oprah steunt Obama. filmpje
 
Filmpje met muziek voor Obama
en de parodie erop:
Mc Cains versie
 
@ Letty: dank je wel voor de links! Hopelijk meer fijne songs na de primaries...
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes