.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

woensdag 3 maart 2010

Boekentips op Krossblog - Deel 2

Vijf verse boeken strijden vandaag om vijf felbegeerde Krossblogsterren. En -een unicum- eentje krijgt er inderdaad vijf!

Marion Pauw - Daglicht **
Aardig spannende, vlot lezende thriller. Een paar leuke constructies maar een wat slap einde (wat is het toch met eindes?). Na de ontvangst van de Gouden Strop 2008 tijdens The Power of Plots ('het thrillerboekenbal') belandde ik in een workshop van Marion Pauw en Elle van Rijn. Die workshop was aan de melige kant, maar als je thrillers wilt leren schrijven wel boordevol eyeopeners.

Jasper Fforde - The big Over Easy ***
Een haastaankoop op Schiphol, en een meevaller. Grappig en uniek-bizarre detective. In een zogenaamd normaal saai Engels stadje wordt een politieinspecteur weggepromoveerd naar de afdeling Nursery Crimes. Hebben de 3 biggetjes de Boze Wolf vermoord, en zo ja hoe? Alleen lezen als je Engels woordspelingen kunt waarderen - in grote hoeveelheden.

Christopher Witt - Echte leiders gebruiken geen powerpoint *****
Absoluut het beste wat ik ooit heb gelezen over spreken in het openbaar. 100% waar en zeer toepasbaar. Belangrijkste les: een goede speech heeft maar één point. Lees en herlees dit als je speeches geeft voor groepen. Een indruk krijg je op Witt's (lelijke!) site.

Arnon Grunberg - Onze Oom *
Een meisje haar ouders worden in Joegoslavië door paramilitairen vermoord. De verantwoordelijke officier adopteert haar. Meer weet ik niet, want dit is één van de zeldzame boeken die ik na een pagina of 20 heb weggelegd omdat het me helemaal niets zei. Kan iemand een ander boek van Grunberg aanraden? (De Figuranten vond ik te doen.)

José Saramago - Stad der blinden
****
Wachtend voor een rood stoplicht wordt een automobilist plotseling blind. Het begin van een mysterieuze epidemie waardoor iedereen blind wordt. Hoe gaan mensen met elkaar om onder zulke omstandigheden? Met veel gevoel geschreven meeslepend boek. Saramago won een Nobelprijs voor de Literatuur, en zijn boek is verfilmd met als titel Blindness.

Labels: ,


Reacties:
Wat leuk dat je weer blogt!

Groetjes,

Esther
 
@ Esther: dank je wel! Jij bent natuurlijk altijd het goede voorbeeld blijven geven ;-)
 
Oeh, The Big Over Easy klinkt als mijn ding. En de Stad der Blinden wou ik altijd nog eens lezen...
 
@ Nynke: ben benieuwd hoe jij het vindt! Stad der blinden is echt de moeite idd.
 
Leuk, zo'n boekenblog! En handig voor mijn verlanglijstje ;-)
 
@ Janine: graag gedaan - en er komt nog veel meer! Heb jij ook 'n blog?
 
oooh... Nederlandse boeken! Leuk... jammer dat er nauwelijks meer tijd voor heb. Tegenwoordig val ik na 5 bladzijdes lezen al in slaap, waardoor een boek uitlezen nogal lang duurt :-(
Ik ben aan vakantie toe, geloof ik.
 
@Evelien: wow, hoe kan dat?? Is het academisch werk in Duitsland zo zwaar? Nouja, als je op vakantie gaat, heb je nu ideeën voor boeken om mee te nemen!
 
@Hidde: nou ja, ik lees vrijwel alleen maar de hele dag, waaronder (vaak) vrij zware proefschriften en moeilijk opgestelde artikelen (helaas denken veel Duitse wetenschappers dat ze heel moeilijk moeten schrijven, het hoort een beetje bij het Duitse academische milieu, geloof ik). Dus op dit moment kom ik niet veel verder dan 's avonds de krant en in bed nog een paar bladzijden.
Als we straks vakantie hebben (nog 4 maanden!) neem ik weer een hele stapel mee, waaronder eentje van je lijstje! :)
 
@ Viele Schwere Wörter also, Frau Doktor. Ineens vind ik mijn eigen job heel relaxt!
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes