.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

maandag 5 april 2010

Boekentips op Krossblog - Deel 3

Nassim Taleb - The Black Swan ****
De meeste economische modellen zijn bullshit of bedrog. Las ik in in de zomer van 2007 in The Black Swan. Vier weken later begonnen de 'Kredietcrisis'. Taleb weet waar hij het over heeft, want door het tegenovergestelde te doen van algemene beurswijsheden is hij nu multimiljonair. Zijn punt is dat we het onverwachte onderschatten, en hij zegt ook wat je daaraan kunt doen, zoals naar feestjes gaan. Lezen!

Stieg Larsson - Mannen die vrouwen haten ***
Is er nog iemand die de Millenium Trilogie heeft gemist? Zo ja, dit eerste deel is de moeite waard om alsnog te lezen. Eigenzinnige journalist Blomkvist ziet zijn carriere wankelen door een mislukte onthulling. Een saaie klus in de middle of nowhere lijkt een kans om orde op zaken te stellen, maar dat pakt heel anders uit...

Felipe Fernandez-Armesto - Hoe de wereld werd ontdekt **
Lang geleden verspreidde de mens zich in alle windrichtingen. In de loop van millennia ontstond zo een veelheid aan volkeren. In historische tijden kwamen deze weer in contact door een nieuwe golf ontdekkingsreizen. Dit allround perspectief is een goeie keuze voor een historisch boek over ontdekkingsreizen, en levert een hoop spannende verhalen op. Wel blijft de auteur soms erg lang hangen in details.

Alexander Waugh - De Wittgensteins **
De steenrijke joodse familie Wittgenstein was even excentriek als getalenteerd. Zo was de broer van de bekende filosoof een succesvol pianist, zelfs toen hij zijn arm verloor in WO I. Verder een hoop ruzies, tegenslagen en zelfmoorden en een curieus happy end. Verwacht echter geen inzichten over Wittgensteins filosofie.

Elle van Rijn - De hartbewaakster **
Schrijfster Elle is vlot en aardig, en dat is haar thriller ook. De hartbewaakster in casu is de verpleegster Anna. Door issues uit haar verleden wil t niet zo vlotten met de mannen. Tot hartpatiënt Wouter haar hart steelt en ze tot dingen in staat blijkt die niemand had verwacht. Tip: laat de epiloog zitten.

Labels: ,


Reacties:
Thnx Nynke voor het corrigeren van de link bij Taleb!
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes