.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

vrijdag 2 april 2010

Is de zon er ook als je 'm niet ziet?

Ik moet je wat bekennen.

Ik ren altijd om de trein te halen. Meestal omdat ik te laat ben vertrokken. En anders wel om nog nét een trein eerder te halen.

bezweet
Vanmorgen was het niet anders. Geen tijd om op het mooie lenteweer te letten. Extra bezweet door het voorjaarszonnetje zet ik haastig mijn fiets op slot bij Utrecht CS. Dan zie ik een man die het absolute tegendeel is van gejaagd. Hij staat bij de ingang van een kantoorpand, ogen dicht, hoofd een beetje omhoog en doet niets. Hij beweegt nauwelijks, behalve om af en toe een trage trek te nemen van zn sigaret.

stiekem?
Dan zie ik zijn roodwitte stok. Deze blinde man geniet puur van de warmte van de zon en zijn peuk. Het is zo’n mooi beeld dat ik een foto wil nemen. Maarja, dat is nogal stiekem, dat kun je niet maken. Vragen dan? Nee, dan verstoor ik zijn fijne moment.

genieten
Dus ik kan het moment niet met jullie delen met een foto. Beter zo! Nu moet je zelf ervaren. Dus ga bij het eerstvolgende zonnetje net als de blinde man even met je ogen dicht genieten, en doe verder niks!

Labels:


Reacties:
mooie vraag... ik denk het wel! Ik denk dat je m vooral voelt (en ik vraag me wel eens af: misschien zien blinden de zon wel zoals wij wel iets van de felheid van de zon waarnemen als we onze ogen dicht hebben?)
Genieten dus, deed ik net ook, van de hond en de zon in het bos ;-)
 
@ Evelien: het zag er erg uit alsof het de pure warmte was. Zien ze ook die rode gloed? Als hun gezichtszenuwen of visuele cortex stuk is waarschijnlijk niet, het zal van blinde tot blinde verschillen. Ik heb wel eens gehoord van doven die muziek 'voelen'. Groeten aan Schnautzi der Wunderhund!
 
@Hidde: Geen Wunderhund hier, maar een Wolpertinger (link: http://de.wikipedia.org/wiki/Rumo_&_Die_Wunder_im_Dunkeln) ;-)
 
@ Evelien: 'Das ist also des Pudels Kern!'
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes