.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 2 mei 2010

Drie concerten en een Mexicaanse winnaar

Het was de laatste tijd concertentijd . Hieronder een paar korte reviews.

Rodrigo y Gabriela (Tivoli - Utrecht). Ongelofelijk zoals die twee gitaar kunnen spelen. Dit Mexicaanse duo zet vanaf de eerste tel de zaal in vuur en vlam. Zonder zang, zonder percussie, puur met twee versterkte akoestische gitaren. Ze mixen hun onnavolgbare Mexicaans/Spaanse techniek en melodieën met een dosis metal.

K's Choice (Vredenburg - Utrecht)
Een Belgische band met internationaal succes: het bestaat! Bekend van Not an addict, een poosje ertussenuit geweest en nu weer aan het toeren. Dat gaat soepeltjes, de stemmen van broer en zus Bettens mengen zoals je dat zelden hoort. Jammer dat al die routine geen vonken teweeg brengt, hoewel ze met warmte optreden. De thuiswedstrijd voor trouwe fans voelt meer als een perfecte opname dan als een zinderend spektakel.

Caro Emerald en band (Paradiso - Amsterdam)
Deze pijlsnel gestegen komeet heeft Paradiso stijf uitverkocht. Haar gegiechel over hoe ze er vroeger van de trappen werd gejaagd is misschien niet eens gespeeld. Verder werd er vet en ruig gespeeld, daar was niks giecheligs aan. Met een bonkige gruizige sound van 75-toerenplaten zweept Caro de boel danig op. En haar solisten niet minder, die spelen duidelijk voor een kersverse aanvoer groupies. Komt de muziek alleen maar ten goede!

Met dank aan MP-tje, die alle concerten heeft ontdekt en kaartjes heeft geregeld!

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes