.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 15 augustus 2010

Ignorance is Strength

Het is van alle tijden om te mopperen op hoe weinig jongeren zouden leren op school. En hoe ouder je wordt, hoe meer historische parallellen je gaat zien - maar wie zal zeggen hoe relevant die zijn? Ik kwam het volgende tegen en ik kreeg er de kiebels van. Ben benieuwd wat anderen ervan vinden.
  1. Een poster, ergens in Utrecht, voor een hardstylefeest. Kleurstelling en beeldtaal gaven mij - hoe zal ik het zeggen - een unheimisch gevoel. Wat denk jij?


  2. Er rijdt een bus door Utrecht met reclame voor de Landmacht. Talloze lachende hoofden op elkaar gestapeld. Ik moest gelijk denken aan het karakteristieke beeld van de killing fields in Cambodja. Omdat er in die oorlog 4 miljoen doden vielen hadden ze wat schedels over... Maar dat zijn we kennelijk alweer vergeten. Of ligt 't aan mij?

  3. Wilders wil politie en justitie samenbrengen onder 1 Ministerie van Veiligheid, en de coalitie in wording heeft er wel oren naar. Ik hoor maar weinig mensen over de scheiding der machten en waarom die ook alweer belangrijk was. Ik stel voor de hervorming het Ministerie van Liefde te dopen. Niet dat die hint veel zal helpen...
De bedenker van het Ministerie van Liefde zei ook 'Onwetendheid is Kracht'. Dat zou ook het motto kunnen zijn van de Reporters Without Borders. Deze zogenaamde persvrijheidsorganisatie maande deze week de journalistieke vrijhaven Wikileaks tot zelfcensuur. Omdat anders regeringen het web wel eens aan banden zouden kunnen leggen. Who needs enemies with friends like these?

Labels:


Reacties:
Wat punten 1 en 3 betreft ben ik het met je eens, maar punt 2... Ik dacht eerst "WAT? een bus met gezichten en schedels als leger-reclame?" Maar op de bus staan alleen de gezichten, als ik het goed begrijp. Kom op, gezichten boven en naast elkaar, dat moet kunnen toch?
 
@ Nynke: isook, het is mijn persoonlijke associatie. Hoewel die schedels wel eerlijker zouden zijn ;-)
 
Hi Hidde, leuke blog weer :).. ben het ook zeker eens met 1 en 3.
Even cijferneuken over cambodja: 4 miljoen doden is wel heeel erg veel :) volgens (diverse, onafhankelijke) onderzoekers kloppen ook de vaak genoemde 2-3 miljoen niet en is de schatting 1,5 - 1,7 miljoen. Maakt voor de ernst niet uit, want dat is nog steeds 20% van de totale bevolking (7,3-7,9 miljoen in 1975), en de meest gestructureerder massamoord sinds WOII. Wat betreft wikileaks: ik vind het op internet publiceren van informanten ook niet zo'n goed idee, om eerlijk te zijn..
 
Mooie kritische noten, Hidde! Vooral punten 1 en 3 zie ik ook zo (en wat een schandaal van die ene BN-er... aaarch!), wat nr. 2 betreft: ik had het niet meteen met die foto's van Cambodja geassocieerd, maar ja, iedereen heeft denk ik wel bepaalde (nare) beelden, die nooit meer uit zijn/haar hoofd gaan... :-(
 
'En hoe ouder je wordt, hoe meer historische parallellen je gaat zien.' Dat belooft nog wat! En over ondoordacht gesproken: bij de bank kunnen ze er ook wat van (en dan bedoel ik dit keer niet de DSB...), zie: http://speciaaltje.blogspot.com/2010/07/broodje-aap.html
 
@ Marina: dank voor de correctie - van een gediplomeerde genocide expert ;-)! Informanten: lastige vraag. Maar er is in de Al Quaeda oorlogen zoveel censuur gepleegd door de VS ism de reguliere pers, het wordt ff tijd voor openheid.

@ Evelien: Die BN-ers in t clipje zijn heel bijzonder he!

@ MP-tje: wat een verhaal van die bank idd. Triest als zelfs je symboolpolitiek niet deugt...
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes