.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 22 augustus 2010

Boekentips op Krossblog - deel 4

Jens Lapidus - Snel Geld **(*)
Lapidus schrijft net zo gejaagd als zijn personages. Korte zinnen. Straattaal. Het effect: zijn cast van kleine en grote criminelen komt echt tot leven. Student JW wil bij de jet set van Stockholm horen. Hij financiert dit door coke te dealen. De lijn tussen boven- en onderwereld blijkt grillig: kan JW zich aan beide kanten handhaven? Helaas is de plotontwikkeling rommelig. Ik heb het met plezier gelezen, maar de rest van de trilogie laat ik zitten.

Khaled Hosseini - Duizend schitterende zonnen ****
Zul je altijd zien: zonder illusies meegegrist vlak voor m'n vliegtuig opsteeg, is dit het mooiste boek dat ik dit jaar heb gelezen. De levensverhalen van twee vrouwen brengen de geschiedenis van Afghanistan heel dichtbij. Een emotionele liefdesverklaring aan een land waar verder niemand van houdt, maar vooral aan vrouwen die niet klein te krijgen zijn. Lezen!

Barry Long - Meditatie Een basisboek *
Hoewel ik er niets van af weet, heb ik het gevoel dat meditatie geen onzin is. En als de impact zo groot is als kenners beweren, wil ik er meer van weten. Dit boek is voor mij helaas niet de sleutel. Long probeert als een mentor voortdurend alles in perspectief te plaatsen, wat ten koste gaat van de oefeningen. Ik wil het eerst kunnen, en dan snappen. Tips, iemand?

Stanley Karnow - Vietnam A History ***
Voor ons jongere generaties is het misschien moeilijk voor te stellen. De VS die een boeddhistisch land jarenlang genadeloos bombarderen met chemische wapens. Er meer bommen droppen dan er in WO II in totaal zijn gegooid. Rambo-style hele boerendorpjes uitmoorden met machinegeweren. 2 a 3 miljoen doden achterlaten. En toch verliezen van een klein derdewereldland. Karnow's meeslepende studie laat zien hoe deze shit is ontstaan en blikt terug door interviews met sleutelfiguren uit beide kampen.

Malcolm Gladwell - Outliers The story of succes *****
Ik mocht Gladwell eens ontmoeten: een schuchtere, ziekig uitziende figuur. Toch is Gladwell de Einstein van de sociale filosofie. Met pure denkkracht ontdekt hij hoe rages ontstaan of hoe intuïtie werkt. In Outliers onderzoekt hij het geheim van extreem succesvolle mensen zoals Bill Gates en de Beatles. Hij schetst overtuigend hoe talent, oefening en geluk op elkaar inwerken middels verrassende verhalen over ijshockey, rijstbouw en vliegtuigrampen. Eyeopeners gegarandeerd.

_____________________________________
Bekijk hier alle afleveringen van Boekentips

Labels: ,


Reacties:
Ja, de duizend schitterende zonnen is me al vaker aanbevolen en op een of andere manier lijkt het boek me elke keer als ik er voor sta weer niets.
En mediteren is gaaf. Ik had eens een heel klein boekje met alleen wat praktische instructies en het werkte super. In diepe bewuste rust zomaar drie kwartier weg, zonder dat het voelde alsof het te lang duurde (voor mijn gevoel 5 min.), ik me verveelde of ik in de tussentijd in slaap gevallen was... Aanrader! (moet me alleen aan de titel herinneren)
 
@ Janine: ik dacht ook dat het boek niks was, maar dat viel dus 100% mee. En dat meditatieboekje is wel erg goed als je er alles door vergeten bent ;-P Let t maar weten als je de titel weer weet!
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes