.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 5 september 2006

Vraag het aan de wereld

willen is weten
Maandag zei ik nog dat de uitdrukking 'weet ik niet' gaat verdwijnen. Dat gebeurt zodra mobiel internet doorbreekt, en zo lang duurt dat niet meer. Dan kun je altijd de afstand tot de zon of tot de dichtsbijzijnde pizzeria opzoeken. En de verjaardagen van je vrienden, en of er nog kaartjes voor Madonna zijn. Wat je nog overhoudt is: 'snap ik niet'.

Maar is dat wel zo?

vraag het aan de wereld
Volgens Emerce zijn vraag-en-antwoord-sites sterk in opkomst. Ongetwijfeld al zo oud als internet, maar toch. Het zijn sites waar je eenvoudig weg een vraag stelt, en andere bezoekers een antwoord proberen te geven. Je mag stemmen of je antwoorden goed of slecht vindt: zo worden goeie beantwoorders steeds hoger gewaardeerd, en krijgen hun antwoorden een kwaliteitsstempel. Het is geen toeval dat de 'Grote Drie', Microsoft, Google en Yahoo alledrie zo'n service hebben opgericht. Het zijn Yahoo Answers (al 40 miljoen antwoorden!), Windows QnA en Google Answers (maar die werken met 500 experts tegen betaling). Gewoon maar eens rondkijken!


Meer lezen over hoe het web ons slimmer maakt? Lees dan ook 6,5 miljard ideeën op Krossblog.

Reacties:
Beste Yahoo Answers,

Wat is een Snark?Oh -- verkeerde onderwerp...
 
Toch zullen dankzij menselijke luiheid en intelectuele begrenzingen 'weet ik niet' en 'snap ik niet' echt neit verdwijnen...
 
@ Rutger: Vragen staat vrij! Maar dit wordt niet Snarkblog, dus je zult er niet alle antwoorden vinden.

@ Nynke: het is waar. maar gelukkig zullen de meesten er geen last van hebben behalve : http://xs205.xs.to/xs205/06333/IQ.jpg
 
Het nare blijft alleen, dat je nog altijd véééél meer vragen kunt stellen dan er te beantwoorden zijn (uit de oosterse wijsheden: één gek kan meer vragen stellen dan tien wijzen kunnen beantwoorden)
Ieder antwoord roept daarbij ook nog eens vragen op, dus we zitten enigszins met een probleem.
Grappig is overigens wel, dat dit een menselijke variant is op wat er alleen in heel oude (teken)films gedaan wordt: stel de computer een vraag en hij geeft het antwoord!
 
@ Evelien: haha, jij houdt niet van huis-tuin-en-keuken-vragen he? Of je bent te nieuwsgierig.

Maar zo'n grote ijzeren bak met gekleurde gloeilampen en een lange sliert printpapier die alles weet: nog even en we hebben 'm!
 
zal h.a.l. dan daadwerkelijk ooit het licht zien? :)
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes