.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 18 december 2005

6,5 miljard ideeën

duizelingwekkend
Maandag wordt de 6,5 miljardste wereldburger geboren. De kans is niet zo groot dat-ie de 22e eeuw haalt, maar wie weet. Eén ding weet ik zeker, het zal dan een duizelingwekkende wereld zijn.

impact
Ik geloof dat de ontwikkeling van onze soort sterk samenhangt met de ontwikkeling van onze mogelijkheden om kennis en ideeen:

  1. vast te leggen
  2. te delen met zoveel mogelijk anderen
Want ideeën in het hoofd van iemand in een hoekje doen niets. Pas als ze gedeeld worden, blijven ze behouden en groeien ze uit. Als de mogelijkheden voor a en b toenemen (bijvoorbeeld door de uitvinding van de boekdrukkunst), versnellen de ontwikkelingen. Het vergroot de kans dat iemand wat nuttigs doet met een nieuw idee, of een nieuwe combinatie maakt van bestaande ideeën. Vernieuwingen die direct invloed hebben op het vastleggen, verspreiden en uitwisselen van informatie hebben daarom indirect de grootste impact, en ze versterken zichzelf. Dat is een fundamentele rol van het web: het brengt honderden miljoenen hoofden vlak bij elkaar. Vandaar dat duizelingwekkende...

Tjonge, wat een inleiding. Eigenlijk wilde ik iets schrijven over tips van twee muzikale vrienden en een blindedarmontsteking. Nou dat komt dan morgen wel... Blijf kijken!

Vind je dit een leuk onderwerp? Lees dan dit uitstekende stuk op Frankwatching.

Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes