.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

woensdag 2 augustus 2006

Ik ga op reis en ik neem mee...

...een Vakantieboek! Ik liep net langs de Bruna, en daar zag ik ze staan. Weet je het nog: van die dikke boeken van goedkoop papier vol puzzels, kleurplaten, strips en verhalen met Donald Duck en z'n vriendjes. Zo'n boek leek altijd net zo oneindig dik als de vakantie lang was. Ik was het hele bestaan ervan vergeten. Kiddo's zijn compleet afwezig in mijn omgeving. Het lijkt wel of ze, inclusief hun speelgoed, liedjes en prakjes in een parallel universum zijn verdwenen. Niet dat ik dat mis, maar het vakantieboekgevoel wel...

efficënte chaos
Ga jij op vakantie met 't vliegtuig? Let dan eens op het gedoe bij het plaatszoeken. Passagiers die zoekend rondkijken naar hun stoelnummer, stewards die op de boardingpassen turen, mensen die zich langs elkaar heen proberen te wurmen, stellen die bij elkaar willen zitten. Er is een studie naar wat de snelste manier is om mensen te laten instappen. Elke minuut telt in de luchtvaart - hoe sneller zo'n dure kist op weg is, hoe meer winst. De uitkomst: stop met vaste plaatsen stop met nummers omroepen. Laat mensen gewoon wild naar binnen rennen en een plekje veroveren. Zo doet Easyjet het, en die zullen het wel weten!

na de reis
Wat je beter ná je vakantie kunt doen: United 93 kijken. De film gaat over één van de vliegtuigen die op 9/11 werd gekaapt. Erg beklemmend, maar zeker de moeite waard.

Reacties:
zo doet Ryanair het ook, en wat een ramp!

Iedereen gaat met zijn dikke kont meteen bij de uitgangen zitten, zodat iedereen moet wachten tot ze er langs kunnen. Ben je dan eindelijk aan de beurt, ga je zelf dus maar ergens achterin zitten, komt 'spontaan' die groep Spaanse tieners om je heen zitten terwijl er 4 rijen verderop geen kip zit. Dus verhuis je zelf maar weer. Oh, en de laatste keer was naar Manchester: halve vliegtuig leeg, maar die ene praatgrage gladjakker gaat 'toevallig' naast je zitten. Ieks!

Maar beter dan de veel te dikke man in de stoel naast me 19 uur lang van Sydney naar Londen: hij sliep de hele tijd (hij wel...) en kwijlde op mijn schouder, onderwijl zijn armen en benen uitspreidend zodat verder niemand plek had.

Ik ga vlug rijk worden zodat ik business class kan betalen ;-)
 
@rme Letty: wat een kwellingen! Hoogste tijd dat jij een frequent flyer-behandeling krijgt. Of zullen we toch een keer met het busje gaan? ;-)
 
Ben 't met Letty eens. Chaos is volgens mij niet goed.

Wat ze zouden moeten doen, is een plattegrond van het vliegtuig op de grond bij de pier tekenen. Daar moet dan iedereen zich in rijen van 6 opstellen, om vervolgens per rij naar binnen te gaan. Met de mensen achteraan eerst, natuurlijk.

Terwijl ik dit typ, staat Elske achter me: "sure, Rutger..."
 
@ Rutger: Of iedereen na het opstellen met een grote zuig-o-matic optillen en tegelijk door het dak het vliegtuig intakelen. Wat ook lekker snel zou zijn is als Intercity's open gingen als grote broodtrommels, de hele wand hop omhoog, en dan instappen!
 
Oh heerlijk vond ik die vakantieboeken!! Ik hoop stiekem ooit nog een versie voor volwassenen te vinden .. Al doen die geheugenspelletjes die je de laatste tijd op tv voorbij ziet komen er ook wel aan denken .. ze zijn helaas wel erg duur en niet altijd goed ingesteld op NL met taalgerelateerde spelletjes (20 keer blauw roepen is niet leuk ..)
 
@ Femke: anders moeten we maar een pakketje voor je sealen. Sudoku, Cosmo, Harlekijn en een Quest? Oja, met een parfummetje voor gratis :-)
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes