.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

donderdag 31 augustus 2006

De Snark en andere vondsten

stofwolken
De stofwolken in ons huisje trekken weer op. De biologisch afgebroken houten vloer is vervangen door beton. Een beetje mortel wist de vrijheid te vinden en ligt nu als een dun laagje stof op alles, inclusief dit toetsenbord. Vóór de verbouw moesten we alles inpakken, en toen hebben we het stof van onze boekenverzameling afgeblazen. Een paar vondsten:

Sindbad de Zeeman
Wie van de Krossbloglezers kent hem nog? Sindbad is een tekenfilmheld uit andere tijden, de sprookjes van 1000-en-1 nacht om precies te zijn. Het was rond 1980 kinderserie op de Kinderbios geloof ik. Ineens zie je hoeveel er veranderd is na 11 september, Fortuyn etc. Sindbad is namelijk een Arabier, begroet de lezertjes met Salem aleikum, en bidt tot Allah als de zee tekeer gaat. Zijn vriendje heet Hassan en last but not least, hij komt uit Bagdad. Het was toen totaal niet politiek correct bedoeld, gewoon leuk en exotisch. Komen die tijden nog terug?

The Hunting of the Snark
Door Lewis Carroll (bekend van Alice in Wonderland). Een volstrekt onzinnig gedicht dat overigens ook op zee speelt. Wat een Snark is wordt nooit helemaal duidelijk, wel dat de jacht erop levensgevaarlijk is. Dit bracht mij op het experimentele Google books: hierop zijn inmiddels vele rechtenvrije boeken snel en makkelijk in hun geheel te downloaden. Maar de Snark zit er nog niet tussen. Niet getreurd: lees hier de hele tekst.

Tot slot: Chinese wijsheden. Daar is-tie weer! Geen volk op aarde kan zo bloemrijk open deuren intrappen. Mensen die mij kennen weten dat ik niets liever doe. We sluiten daarom af met
Het gezicht
van een mens herken je bij licht
zijn karakter bij donker

En om met Jerry Springer te spreken: Take care of yourself, and of each other - goodnight.

Reacties:
hihihi! Chinese wijsheden, I just lovethem ;)
 
@ Nynke: zoals Confusius al zei, een slim konijn heeft drie toegangen tot zijn holletje.
 
Snark? Snark? Even Googelen.

En zo kom ik weer een nieuwe functionaliteit van Google tegen: ze hebben de brutaliteit me tussen de zoekresultaten door te wijzen op het feit dat ik misschien 'Snarky' bedoel, of op zoek ben naar een Snark Sailboat. Nee dus!

http://www.google.com/search?hl=en&q=snark

Grr.
 
@ Rutger: en als je op Marktplaats zoekt, vind je 'Snark, de wilde woerd'!
 
Oh! Het is een Marktplaatswhack!

(zoekopdracht met precies één resultaat)


De Snark is veelzijdig.
 
@ Rutger: ik zal het je nog sterker vertellen: jij komt er in voor, althans jouw werk!

....It next will be right
To describe each particular batch:
Distinguishing those that have feathers, and bite,
From those that have whiskers, and scratch.

 
Zie http://members.home.nl/h.ruizenaar/Nederlands/page1.html
 
@ Anoniem: ter toelichting, de betreffende site (een fraai staaltje antiek html trouwens) geeft info over een Nederlandse vertaling van de Hunting of the Snark uit 2001.
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes