.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 6 augustus 2006

Nog niet Libanon-moe?

Vier weken oorlog is naruurlijk erg lang en saai. Maar voor wie nog niet Libanon-moe is:

gevolgen
Lees dit belangwekkende artikel uit de NRC van afgelopen zaterdag. De schrijver Kacimi maakt twee belangrijke punten:
  1. Met de bombardementen wordt uitgerekend een democratisch, religieus verdraagzaam en qua vrouwenrechten liberaal Arabisch land van de kaart geveegd.
  2. Wij kijken naar Zomergasten en de Gay Parade. Maar in de islamitische wereld krijgen een paar honderd miljoen mensen dagelijks de beelden van met onze wapens opengereten kinderen op TV. En we weten toch inmiddels dat de islamitsiche wereld heel erg dichtbij ligt?
woorden
Deze deprimerende foto uit dezelfde krant zegt meer dan 1000 woorden. De kinderen schrijven hatelijke groeten op bommen. Natuurlijk is zo'n foto ook aan de andere kant te maken. Kunnen we de kinderen nu echt niet iets beters leren?

rechtsorde
Tot slot nog een afweging voor Bot, Bush, Blair etc. Wat blijft er nog over van de illusie van internationale rechtsorde? Kennelijk mag je ongestoord een vrijwel weerloze staat, die zich niet eens verzet ( Libanon is niet Hezbollah) naar de middeleeuwen bombarderen.

Reacties:
Het is zoals altijd, de ander van zijn splinter in zijn oog verwijten en zijn eigen balk niet willen zien...

[verwijderde link]
 
@ anonymous: ik weet niet zeker of ik je goed begrijp, vanwege de schokkende link met geaborteerde foetussen die je had geplaatst. Zeer tegen mijn gewoonte in heb ik heb hem weggehaald. Als Krossbloglezers dat willen zien, moeten ze zelf op zoek gaan, ik wil ze er niet mee confronteren.
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes