.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 5 februari 2006

Telefoons, nierstenen, aardbevingen

Ik kijk af en toe even hoe het verder gaat met eerdere onderwerpen uit dit weblog. Zijn de verwachtingen uitgekomen? En wat bleek vals alarm?

stalk-o-foon
De stalk-o-foon is inmiddels heel dichtbij gekomen. Een journalist van The Guardian heeft een GSM-dienst gevonden (World-Tracker) waarmee hij op elk moment van de dag kan zien waar zijn vriendin uithangt. Door even wat met haar telefoon te pielen meldde hij haar toestel in het geniep aan bij Wold Tracker. Voor 30 cent per keer kon hij daarna op een online kaartje checken waar ze uithing...

mispoes
In 'Hoera 50 miljoen katten in de zak!' beschreef ik hoe alle ditjes en datjes van de tientallen miljoenen weblogs samen een aardig kennisreservoir beginnen te vormen. Door hierop te googlen kun je alledaagse kennis vinden die vroeger verborgen was. Zo noemde ik als voorbeeld de kat met nierstenen. Dit weekend bezocht iemand dit weblog met precies deze Google-zoekvraag! Maar die had natuurlijk net pech dat ik verder niks over nierstenen schreef. Een beter voorbeeld zijn misschien recensies, zoals deze.

super-aardbeving
Waar niets van terecht is gekomen is de gewaagde voorspelling uit augustus. Gelukkig maar, want het ging om een super-aardbeving in LA, die was aangekondigd door de geofysicus Vladimir Keilis-Borok.

Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes