.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 29 januari 2006

Eindelijk - kleinste vis gevangen!

grijpvinnetjes
Tijd voor een klein berichtje. Wetenschappers hebben de kleinste vis ter wereld te pakken gekregen. De kleine schat wordt maximaal 7,9 milimeter lang, een tikje kleiner dan de 1 op een eurodubbeltje. Onderschat hem echter niet, dit vurige baa(r)sje! Want het mannetje heeft 'opmerkelijk gespierde grijpvinnetjes, waarschijnlijk om het vrouwtje vast te grijpen'.

drooggelegd
Bij alle verdwijnende diersoorten lijkt 't een hele troost, zo'n nieuw visje dat door alle mazen kan zwemmen. Helaas: hij woont in zure veenmoerassen in Indonesië, en die worden in hoog tempo drooggelegd. Omdat de mensen daar zure veenmoerassen zat zijn, vermoedelijk. Maar goed, je loopt dan ook geen risico meer op een vis in je oog tijdens het zwemmen.

Reacties:
"Want het mannetje heeft 'opmerkelijk gespierde grijpvinnetjes, waarschijnlijk om het vrouwtje vast te grijpen'."

Als hij dat nodig heeft, is hij slecht in bed!
 
Goed punt. Maar hij heeft ook 'enlarged pelvic fins'. Misschien maakt hij daarmee weer op één of andere manier wat goed. Hoe dan ook: it's not the size of the boat/fish, it's the motion of the ocean!
 
"nodig" is misschien overbodig, maar wat is er mis met een stel goed gespierde grijpvinnetjes?
 
@ Rutger. Als man vroeg ik me dat eerst ook af, maar ja, het is toch het vrouwtje (Letty) dat beslist, en die vindt de grijpgrage handjes nix...
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes