.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

woensdag 4 januari 2006

Een schot in de roos

Krossblog gaat nooit over voetbal. Daarvoor lees je natuurlijk het weblog van de sympathieke Limburgse Ausputzer Marc Rondagh. Maar dit obscure, geweldige berichtje uit De Volkskrant van vandaag mag ik jullie niet onthouden:

'...Ook Barbados schoot een keer met opzet in eigen doel, maar in dit [..] had alles te maken met de merkwaardige regels die de Caribbean Football Union bedacht had. Een gelijkspel was niet mogelijk; stond het na negentig minuten gelijk, dan volgde een sudden death-verlenging, met daarbij de opvallende regel dat een doelpunt, gescoord in deze verlenging, voor het doelsaldo in de groep dubbel telde.

Deze regel zorgde voor hilarische taferelen. Barbados moest met minstens twee doelpunten verschil winnen, anders zou Grenada door gaan. Tot drie minuten voor tijd stond het 2-0 voor Barbados. Toen scoorde Grenada 2-1 en leek Barbados uitgeschakeld, met nog slechts drie minuten speeltijd om de marge weer op twee te brengen. Barbados deed toen iets opmerkelijks. Ze schoten met opzet in eigen doel. Bij de stand 2-2 zou een verlenging volgen en hadden ze geen drie minuten, maar een halfuur de tijd om een - voor het doelsaldo dubbel tellend - doelpunt te maken.

Grenada begreep het gevaar en probeerde ook een eigen doelpunt te maken, want met een reguliere nederlaag van 3-2 zou dat land door zijn. Toen ontstond de unieke situatie dat Barbados ook het doel van Grenada ging verdedigen, om Grenada te beletten een eigen doelpunt te maken. Het lukte Grenada niet om in de resterende speeltijd de bal in een van de twee doelen te schieten, en een verlenging was noodzakelijk. In de verlenging scoorde Barbados (in het goede doel) en plaatste zich voor het eindtoernooi.'

Ik heb nog nooit zo'n fantastisch wedstrijdverslag gelezen!


Reacties:
Haha! En de keeper heeft ook nog eens rugnummer 13.
 
en terecht! kijk zijn reflex nou toch eens: geen wonder dat die bal zit...
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes