.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 20 september 2005

Hoera! 50 miljoen katten in de zak

Wil je de échte reden weten waarom bloggen het web verandert? Lees dan verder!

catblog
Leuk bedacht dat je met weblogs online kranten actueler en completer kunt maken. Maar de meeste weblogs zijn geklets over dagelijkse ditjes en datjes. Geen echt nieuws dus: wat heb je eraan? Seth Godin, een kale eigenwijze internetgoeroe noemt dat 'catblogs'. Weblogs over, en hooguit voor je eigen kat (lees vooral Godin's gratis 'Incomplete Guide to Blogs and the New Web').

enorm reservoir
Het geheim schuilt erin, dat er al minstens 50 miljoen catblogs zijn. Het is een valkuil je blind te staren op de flutverhalen. In deze gigantische berg zit steeds meer kennis verborgen. Vroeger hielden mensen ook dagboeken bij, maar kon je ze niet lezen. Vroeger hadden veel mensen ook wel een homepage, maar er stond haast niets op. Webloggen betekent de fusie van dagboek en homepage. Het dagelijks leven, dus de ervaring van een enorme groep mensen is openbaar en doorzoekbaar geworden. Het web als reservoir van menselijk weten dijt geweldig uit door deze alledaagse kennis. De kleinste rotweetjes, die je soms net toevallig nodig hebt, kun je steeds beter opzoeken:

Je kan nu levens gaan Googelen. Het komt erop aan daarin te leren zoeken. Ook proberen? Ga 'ns naar Google Blog Search, Icerocket, Technorati.com of Blogpulse.com.

Reacties:
Pas wel op dat het soms handig is je blog anoniem te doen: sommige werkgevers nemen GEEN bloggers meer aan: zie hier
 
hmmm, catblogs... zoals Eefje's website over haar kat. Of is dat te gemeen?
 
Tja, als http://members.home.nl/a.e.van.schagen/ geen catblog is, is niets het. Eefje is vast niet boos op ons: zoals ik schreef, dit soort notities maken de beschikbare huis-tuin-en-keuken-kennis op internet veel groter. Stel dat haar kat nierstenen had gehad, dan kon je dat mooi op weg helpen als je eigen kat ziekjes was...
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes