.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

woensdag 7 september 2005

Wat is niau?

De leukste weblogs vertellen je nieuwtjes nèt een weekje eerder. Hieronder twee korte items die je misschien nog net niet had opgepikt.

het web komt naar je toe
Het is er al even, maar dit komt nu binnenkort ook in jouw leven: RSS. Wel eens die oranje logootjes gezien onderaan websites? Als je erop klikt zie je alleen maar zooi. Toch zit er iets heel handigs achter verborgen. Wat je nodig hebt is een bijbehorend programaatje - een RSS-reader. Dan krijg je voortaan in een pop-upschermpje heel kort te zien als er iets nieuws is op jouw favoriete sites. Dus terwijl je lekker bezig bent op je PC wordt je op de hoogte gehouden van nieuws, vacatures, uitgaanstips, krossblog, wat je maar wil. Ziet er een beetje uit als MSN, maar dan met hyperlinks naar nieuwsberichten enzo. Ikzelf gebruik momenteel SharpReader. Zelfs in de VS gebruikt nog pas 3% het, maar geloof me, dit gaat het internet veranderen.

blonde aardbei
Vanaf nu niet meer weg te branden van het scherm, witte doek, de krant enzovoort : Bracha van Doesburgh. Via de Monatoetjesreclame (verkleed als aardbei) en 'Vet hard' nu in "Het Schintzelparadijs" en de clip bij "Wat ga je doen" van de Party Squad & co. Zet 'r maar vast in het rijtje met Katja Schuurman. Ze is er blond en ambitieus genoeg voor in elk geval.

Reacties:
Hidde, ik ben helemaal van de speciale reader af en zweer nu bij bloglines. (dotcom). Ik ontvang er zelfs mail mee. Hoi!
 
Hoi Albert,

Alweer ben je een stap verder! Bloglines is eigenlijk helemaal je persoonlijke 'dit is mijn internet'- verzameling. En je hebt er dus geen programmaatje voor nodig. Misschien wordt dit wel het meest geliefde RSS- gebruik, zou kunnen, je hebt wel vaker gelijk gekregen met dit soort dingen! Maar een meldertje: 'you've got news', bijvoorbeeld geïntergreerd in MSN of in je browser heeft ook toekomst denk ik, voor de wat minder fanatieke internetter, die niet zoveel sites volgt. Groetjes!
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes