.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zaterdag 3 september 2005

Media zetten Darwin voor aap

leuk meekomen
De Skyradiorun dus, afgelopen vrijdag. Als nieuweling bij de PcM Dagbladen leek me zo'n hardloopwedstrijd een handige manier om snel nieuwe (jonge) collega's te leren kennen. Dat is ook wel uitgekomen, geholpen door de AD-shirts die het hele team droeg. Handig ook dat het haast allemaal verkopers zijn - met een vlotte babbel dus. Een enkele uitschieter daargelaten zijn ze als athleet misschien iets minder vlot. Zelfs met mijn ter nauwernood herstelde teen hoef ik me voor mijn tijd echt niet te schamen. Maar eigenlijk geldt dat voor iedereen hier: we kunnen leuk meekomen zonder ergens uitschieter in te zijn.

rotsmoes
Dit is namelijk de Run voor de Ongrijpbare Sector. De commucatiemedewerkers, de callcentermanagers, de pr-adviseurs, de accountmanagers, de advertentie-inkopers. Allemaal werkzaam bij de media, dus bij Veronica, Trouw, SBS 6, Kluwer, Viva, De Telegraaf enzovoort. In The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (het boek natuurlijk, hier downloaden) schiet een buitenaardse beschaving al deze types met een rotsmoes voor een enkele reis de ruimte in. Dat gebeurt er met je als je geen vak leert.

vive la différence!
En toch. Zojuist is vastgesteld dat het DNA van de chimp voor maar één procent afwijkt van het onze. Daar moeten we het dus niet van hebben. Het is dankzij het papier, de media dat we onze incidentele heldere gedachten konden verzamelen, bewaren en doorgeven. Daarom zijn wíj de bezoekers van de Apenheul, en zíj de bewoners. Dát, en misschien de uitvinding van de tandpasta. En die ene procent? Die heeft volgens mij alleen gezorgd voor het kontje m/v, de eventuele cup B en een (zoölogisch gezien) genant gebrek aan haar. Om mogelijke verwarring te voorkomen.

Reacties:
Volgens BN (de radio zender om mee in slaap te vallen en wakker mee te worden) zit het net anders dan de bbc stelt. Al hangt het natuurlijk allemaal van je spotlight af.

Groetjes
Edzo

link
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes