.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zaterdag 17 september 2005

B-day in krantenland

Vandaag is De Volkskrant begonnen met lezersweblogs. Nou heeft iedereen (en zijn hond) inmiddels al een eigen weblog. Óf wijselijk besloten er niet aan te beginnen. Is dit geen mosterd na de maaltijd? De weblog-software van de Volkskrant is bovendien mager vergeleken met web-log.nl, blogger.com etc.

kleine revolutie
Wat dit tóch bijzonder maakt, is dat ze de lezersblogs als onderdeel van het eigen nieuwsaanbod willen inzetten. Ik denk als eerste krant in Nederland. Dat kan een kleine revolutie betekenen. Omdat het de unieke voordelen van blogs als nieuwsbron voor het grote publiek ontsluit. Dat leest namelijk nog geen weblogs.

welke voordelen?
lekker makkelijk
Een krant kan helpen de beste weblogberichten gemakkelijk vindbaar te maken. Zodat jij alleen maar de site van je krant hoeft te bezoeken. Met Volkskrantblog probeert De Volkskrant een nieuwe manier van nieuws maken zelf in huis te halen. En als er genoeg ijdeltuiten en enthousiastellingen meedoen, kan het nog lukken ook. Dan is op een dag de helft van de redactie bezig weblogs te scannen op nieuws.

Ik experimenteer de komende tijd in elk geval vrolijk mee op kross.volkskrantblog.nl...

Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes