.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 19 februari 2006

Op zoek naar een reddingsboei

teleurgesteld
Ik vrees dat dit bericht je maar matig zal boeien. Ik heb het nog een keer over het broeikaseffect. Merk je het? Je bent inderdaad een beetje teleurgesteld. 't broeikaseffect is afgezaagd. Toch blijft 't me verrassen hoe heftig de voorspellingen zijn, en hoe laag het tegelijkertijd op onze agenda staat.

relletje
Onlangs was ene Jim Hansen in het nieuws. Hij is klimatoloog en directeur van een NASA-onderdeel. Er was een relletje, omdat officials proberen hem z'n mond te laten houden. Zijn nare ontdekkingen over de ijskap op Groenland moet zelf maar even lezen. Wat mij trof was deze uitspraak: 'de laatste keer dat het wereldklimaat 3 graden warmer was, stond de zeespiegel 25 meter hoger'. Drie graden stijging zit knus in het midden van de huidige voorspellingen voor deze eeuw...

Wat voor maatregelen zijn inmiddels genomen?
oplossing?
En nu? Is het reëel dat we op de rem durven te trappen? Dat we stemmen op partijen die autorijden onbetaalbaar maken? Die warmer stoken dat 18 graden verbiedt, een maximum invoert van twee vliegvakanties in je leven, en Zeeland volbouwt met kerncentrales? Ik zie de oplossing nog even niet. In de tussentijd dit australische foldertje maar lezen over wat je zelf kunt doen .

Reacties:
Zie? Daarom gaan we naar Utrecht verhuizen. Dat wordt lekker wonen aan het strand.
 
@ Rutger: da's waar ook, de Utrechtse Heuvelrug. Dan hoef ik me eigenlijk ook niet zo druk te maken...
 
Heel droog, die kaart in combinatie met 'misschien is dit illustratief voor hoeveel ruimteer ongeveer nodig is'... ik heb nog nooit zo gelachen om het broeikaseffect! :S Benieuwd hoe we ervoor staan als ik 80 ben...
 
@Nynke: precies, droge humor in de strijd tegen het water. Verder is het idd best een bizar idee dat wij misschien nog vette klimatologische rampen gaan meemaken in ons leven. Als er eentje aankomt houden we elkaar op de hoogte, ok?
 
En Assen aan zee! Maar dan komen jullie maar gezellig bij mij in Ierland.
Wat betreft het verbieden van autorijden/vliegen: dat gaat natuurlijk niet gebeuren totdat alle olie op is, anders zouden we het kapitalisme weleens kunnen schaden (om maar te zwijgen van Amerika's vinger in de pap in deze industrie). Zucht.
Oh, en de nieuwe middenklasse in China gaat zo ook massaal aan de auto! Rampzalig, maar je kunt toch niet Aziaten verbieden wat Europeanen en Noord-Amerikanen al jaren doen.
 
@ Letty: Ik kom graag naar Cork, maar alleen als de Warme Golfstroom het dan nog doet he? De enige hoop qua Chinezen is dat ze supercentraal worden geleid. Als de regering ineens snapt dat duurzame energie in landsbelang is, kan het hard gaan. Laten we het hopen, want ze hebben giga-kolenvoorraaden, en kolen leveren nog 2x zoveel CO2 op als olie!
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes