.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

woensdag 8 februari 2006

Ouwe lullen moeten weg

allesoverheersend
Informatie- en communicatietechnologie is de allesoverheersende ontwikkeling van de laatste 10 jaar. Een droge zin, niet nieuw, maar heel erg waar. Probeer nu nog maar eens een handgeschreven stuk aan te leveren. Probeer nog maar eens met mensen af te spreken zonder mobieltje.

immigrants en natives
In ons land is omgaan met technologie iets vanzelfsprekends voor iedereen die geboren is na 1980. Ze worden wel 'digital natives' genoemd. Als je hun naam intypt, vind je ze altijd wel op Google. Ze kunnen geen video programmeren want die is van voor hun tijd.
Hun tegenhangers, de rest, zijn op zijn best digital immigrants. Sommigen komen leuk mee, maar ze zijn niet op Google te vinden (tenzij ze minister-president zijn). Ze kunnen geen video programmeren want daar zijn ze te dom voor, en het boekje is bovendien zoek. Deze laatste generatie heeft i.h.a. nog de macht. In digitaal opzicht wordt het land der zienden geregeerd door blinden. Met alle gevolgen van dien.
verbannen
Deze 'seniors' denken het maar al te vaak allemaal heel goed te weten, vooral omdat ze sinds vorig jaar ADSL thuis hebben. Met name bij de (semi-) overheid zijn ze een plaag (maar genoeg exemplaren in het bedrijfsleven hoor). Gelukkig: deze gewraakte groep zal never-nooit-niet een weblog lezen. We kunnen ze dus verrassen. Daarom bij deze een oproep aan jullie allemaal - de natives, en succesvol ingeburgerden - om met vereende krachten deze laag overbodige laag prutsers te verbannen naar sectoren als schoenpoetsen en boswachten, nog voor het jaar om is. Gewoon deleten mag ook.

Reacties:
Lekker pittig stukje :)

FemS
 
Bloomberg heeft 113 binnen een jaar aan de praat gekregen in New York. Hij is wel van voor 1980... De uitzondering op de regel? :) Mooi stuk. Groetjes
 
@ Edzo, Femke. :-) Beetje ongenuanceerd zijn af en toe is best fijn!
 
ik vind het een mooie foto van een boswachter! :)
 
@ Martijn. Ja he? Ik hoop dat zijn hand inmiddels weer helemaal beter is.
 
Ach, onwetendheid is een keuze. Bij de eo zeggen ze 'er is hoop' en laten wij dat ook zeggen, want over een jaar of 50 zijn alle n00bs uitgestorven en lezen de kindertjes in hun geschiedenisboeken over web2.0 en rfid.
 
@Milan: tja, de kunst is altijd te weten wat je wel en niet weet. Ik ben trouwens benieuwd of en wanneer voor onszelf het moment komt dat we het allemaal niet meer bij kunnen houden. Dat wij het stom vinden dat de kiddos de geschiedenisles via een chip in hun hoofd geupload krijgen, maar dat dat eigenlijk ouderwets gedacht is van ons...
 
Ho, ho! Ik heb voor het recentelijk plaatsen van een geocache contact gezocht met de plaatselijke boswachter en die lijkt helemaal niet op een N-dubbel-nul-B (quote Milan)! Voor mij geldt dus: NIETS slechts over boswachters! Of heeft Staatsbosbeheer je blog gelezen en de juiste persoon op de juiste plek gezet ..?
 
@ R. Het voorstel is dit: we ruilen de digibeten aan de SBB-top om voor jouw gisse boswachter, en dan kan deze makker vredig tussen de dennebomen dwalen. Of wil jouw nieuwe bos-vriend geen King of the Jungle worden?
 
Mijn God! Wat een apengefaal in de Hofstad-zaak! Ongelofelijk...
 
@Nijntje: nee, bepaald geen CSI. Maar goed, voor sommige verdachten was de bewijsvoering vrij snel rond...
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes