.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 2 oktober 2005

Vlinders in je ogen

oogverblindend
Stel je eens voor dat de make-up van je date steeds van kleur zou veranderen - als ze opzij kijkt, lacht of knikt. Je zou de hele avond met je ogen knipperen! Het ziet ernaar uit dat binnenkort zulke cosmetica op de markt komt.

truuk
De truuk is afgekeken van vlinders. Bij sommige soorten lijken de vleugels kastanjebruin, en dan weer fel metallic blauw, al naar gelang de lichtinval. Ik heb in Suriname ooit zo'n zwerm grote blauwe Morpho-vlinders gezien: waanzinnig. Het kleureffect ontstaat door speciale reflectie van zonlicht op microscopisch kleine schubjes. Volgens de 'The Mail on Sunday' hebben vlinderonderzoekers aan de Universiteit van Exeter deze zomer een verf samengesteld met dezelfde eigenschappen. L' Oréal ontwikkelt dit nu voor het volgende seizoen tot echte oogschaduw, lipenstift etc.


In dezelfde tabloidkrant (die ik vandaag in de trein vond) stond een intrigerend stuk over een nieuwe, radicale manier om dodelijk verwonde slachtoffers te redden via een schijndoodtoestand. Daarover morgen meer...

Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes