.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

vrijdag 30 september 2005

Noordpool weg in 2060, maar ach...

Ik ben heel benieuwd of het de voorpagina's haalt wanneer de wereld eindelijk vergaat. Vast niet, want dan het is oud nieuws. Het volgende nieuws stond in een klein berichtje op pagina 4 van NRC Handelsblad gisteravond, vandaag een stukje op pagina 5 in de Volkskrant:

Satelietfoto's van de NASA laten zien dat de Noordpoolkap razensnel aan het verdwijnen is. Aan het eind van de zomer 1978 had je nog 7 miljoen km2 ijs, nu nog maar 5,3.

Als het ijs in het huidige tempo blijft smelten, is de Noordelijke IJszee vanaf 2060 ’s zomers ijsvrij. Volgens klimaatmodellen kan de versnelling te wijten zijn aan een soort vicieuze cirkel. Doordat er donker oceaanwater in de plaats komt van het (witte) ijs, wordt er meer zonlicht geabsorbeerd. Dat versterkt de opwarming van de aarde, waardoor er nog meer ijs verdwijnt.

Schrikken we hier nu echt niet meer van? Kabouter Buttplug kreeg in elk geval heel wat meer aandacht van de media...

Reacties:
Vandaag vertelde mevrouw Dr. Noreena Hertz op tv over het feit dat grote bedrijven steeds meer bepalen wat overheden moeten doen. Uiteindelijk zal gebeuren wat niemand tegen kan houden. Laten we dat moment proberen uit te stellen, door onze kennis in de bedrijven te pompen.
 
Dit zijn wel dingen om van te schrikken. Al geloof ik niet dat je welke uitspraak over het klimaat van over 55 jaar ook maar enigsinds onderbouwd kan doen is het een heel enge trend.

Manne
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes