.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 16 augustus 2005

Niets te verbergen? Deel III

In deze laatste aflevering over juri-fiction: X-ray ogen.

superman
In de Superman-speelfilms kijkt de held van Krypton dwars door muren en kasten. Het enige dat hij ongemoeid laat is de kleding van Lois. Laat dat nou precies zijn waar beveiligingsmensen juist wél een kijkje onder willen nemen! Haar tas gaat al door een scanner op het vliegveld. Maar passagiers stelt men liever niet bloot aan de röntgenstralen. Nu is er een spectaculair alternatief dat precies doet wat Superman al kon.

de Teraherz-camera
Wat blijkt: het lichaam straalt ongemerkt een speciek soort golven uit: de zogenaamde Teraherzstralen. Die lijken een beetje op ruis van je radio. Het heeft alles te maken met je lichaamswarmte. Deze onopvallende uitstraling gaat dwars door kleding hout, papier en dergelijke heen. En... het kan tegenwoordig worden opgevangen met een speciale camera, en tot een videobeeld worden vertaald. Bijvoorbeeld van Lois in haar blootje. De straling gaat niet door staal heen, en minder goed door plastic, zodat je er wapens mee kunt opsporen! Beveiligingsfirma's zijn zeer geintereseerd. Op Heathrow Airport zijn de eerste proeven al begonnen. Het werk op de douane zal nooit meer hetzelfde zijn.

Reacties:
Ja eh, die foto, dat kan natuurlijk helemaal niet. Volgens mij hebben ze gewoon een meneer met zilververf ingesmeerd en daar een foto van gemaakt. Of de houding dezelfde is is al discutabel, maar vooral de lichtval klopt niet... waarom reflecteren de schouders wit en zorgen spieren voor schaduwvorming? Het gaat toch om terahertz straling en niet om 'gewoon' licht?
Dit lijkt me hoe zoiets eruit ziet.
 
Hhm, je geeft me idd te denken! In elk geval hebben ze hem dan zover gekregen zich uit te kleden voor de trukkage... Toen hebben ze natuurlijk dat mes ontdekt!

Schaduwvorming zou ik me nog voorstellen als er is gewerkt met een extra teraherzbron die op deze arme man straalt, en de verstrooiing van diverse materialen zo uitpakt, danwel er een 3D-plaatje is uitgerekend op bases van doorgelaten straling. Of is dit gezwam?

Het plaatje komt trouwens van http://www.jlab.org, dat is een organisatie met een deeltjesversneller, dus ik hoop dat ze daar verder een beetje weten wat ze doen.
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes