.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

woensdag 10 augustus 2005

The Truman Show comes true

Je hebt vast de briljante speelfilm 'The Truman Show' wel gezien. Truman Burbank heeft een prettig middleclass-leventje op het Amerikaanse eilandstadje Seahaven. Maar langzaam ontdekt hij dat zijn hele leven een realitysoap is, en hij zelf de hoofdpersoon. Al vanaf zijn conceptie is hij het bezit én de grote hit van een TV-tycoon.

Voor Truman blijkt de werkelijkheid film, maar voor ons wordt deze film langzamerhand werkelijkheid. We kenden al langer 24-uurs real-live: Big Brother, the Osbornes. SBS zond zelfs een poosje een pornovariant uit.
Komend seizoen gaat Talpa een stapje verder: een zwangerschap en bevalling in Big Brother. En, vandaag bekend gemaakt: een spermadonor-wedstrijd: wie mag het zaad leveren?

Is dat zielig? Ach, de TV-baby krijgt 't leven kado, een mooie hoofdprijs. Er zijn tenslotte meer dubieuze manieren om verwekt te worden. De echte verliezers zijn de TV-kijkers. Door al dit vermaak zijn en blijven ze consumenten van tweedehands levens, en doen ze verder niets met hun eigen hoofdprijs.

Is de Trumancirkel nu rond? Nog niet helemaal. Truman ontsnapt uiteindelijk uit de soap - een happy end. De reality-kijkers echter zullen altijd wel gekluisterd blijven. Een live-programma over een echte stervende wordt waarschijnlijk al voor ze voorbereid...

Reacties:
Van mij mogen ze weten waar ik ben hoor! (Ik zit nu achter de computer.)
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes