.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zaterdag 30 juli 2005

Nieuws vanuit de ruimte

Vandaag ontvangen we gelukkig ook in Nederland weer even wat zonnestralen uit de ruimte. Komende week wordt het nog beter! Maar er is meer goed nieuws uit de ruimte.

Planeet X ontdekt
De 10e planeet is nu toch eindelijk gevonden. Tenminste, er is een klomp ijskoude dinges gespot, groter dan Pluto. De afstand: bijna een miljard uur (duizend jaar) fietsen, voor als je nog geen vakantieplannen had. Je moet schuin omhoog rijden, want hij heeft een wat excentrieke baan om de zon - daarom had niemand hem eerder ontdekt. Het oord heet nu nog 2003 UB313, maar er wordt een leukere naam verzonnen. Meer info op de Wikipedia.

Een groene muur door Afrika
Dat de Chinese Muur te zien zou zijn vanuit de ruimte, is een fabeltje. Maar dat kan straks wel met de Afrikaanse Muur! President Wade van Senegal heeft het helemaal gehad met de oprukkende Sahara. Daarom heeft hij besloten een begin te maken met de Grote Groene Muur. Een strook bomen van 7000 km lang en 5 km breed om de woestijn op z'n eigen helft te houden. De Chinezen zitten zelf trouwens ook niet stil en denken over hun eigen groene muur.

Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes