.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

maandag 4 juli 2005

De uitvinding(en) van de toekomstGeloof jij in vooruitgang? Vandaag stond er een hoopvol bericht in het NRC. Er is nu een 'bijna pijnloos' epileerapparaat met koeling uitgevonden. Ook is er nu eindelijk een intelligente robotcavia op batterijen.

Wat óók mooi zou zijn is het volgende. Het is momenteel regelmatig in het nieuws: Zuid-Europa droogt helemaal uit. En ook Californië, natuurlijk de landen rond de Sahara en Australië. Zelfs Nederland is niet veilig, meldt nota bene De Telegraaf. Het gaat hard met de opwarming van de aarde.

Daar moet natuurlijk wat aan gebeuren, maar intussen moeten mens en dier ook drinken, en liefst niet teveel uit de rivieren, want die raken ook hard op. Wat het helemaal gaat worden is het omzetten van zeewater in zoetwater met zonne-energie. Je zet zo'n unit neer in bijvoorbeeld Kuwait, het zonnetje verdampt het water, dat vang je op: klaar! En wat achterblijft is zeezout. Je kunt er ook nog schone energie mee te winnen. Er schijnt zelfs een varend model te zijn met een vissenfarm! Hier gaan we meer van horen...

Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes