.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

maandag 8 augustus 2005

Ontsnappende TBS-ers: kom op jongens!

déjà déjà vu
Zelfs als komkommernieuws is het niet leuk meer. Weer een ontsnapte TBS-er, weer spoeddebat, weer gezeur over aftreden Donner en een parlementaire enquete. Meteen weer een Geert Wilders sfeertje en geroep om levenslange isoleercllen. Half juni, tijdens de discussie na de onstnapping van Willem S. werd de GPS-enkelband als oplossing genoemd. Een zendertje waarmee je iemand heel precies kunt opsporen, dat TBS-ers verplicht zouden moeten dragen. Als de drager buiten bepaalde zone komt, gaat er automatisch op de meldkamer een alam af, evenals wanneer het signaal wegvalt of er aan de band wordt geprutst. Zodat je snel opsporingsagenten precies naar de goede plek kunt sturen.

elk klantje een bandje
Er zijn maar 1600 TBS-ers in Nederland. Met slimme mensen (Koreanen?) en echte toewijding (Koreanen?) had het toch echt kunnen lukken om in de afgelopen 8 weken in elk geval de gevaarlijkste jongens een redelijk werkende veiligheidsband te geven. Zeker aangezien er nu al pilots in Nederland lopen. Zeker aangezien er in 38 staten in de VS al 5000 mensen 'on parole' rondlopen met zo'n band. Maar helaas, we moeten het nog een poosje doen met bewindslieden en ambtenaren die nog steeds tevergeefs bezig zijn hun videorecorder onder de knie te krijgen. Leve het pre-pensioen!

Genoeg sombere praat. Om weer op te vrolijken een wacky plaatje tot slot: (heee, is dat wacky of niet?). En morgen schrijf ik wat over Harry Potter, ok?

Reacties:
nee nee! niet over harry potter schrijven! :p
 
De nieuwe Potter is al bijna een maand uit, ik wil er nu wel eindelijk eens over praten!
:-)


Letty
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes