.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

woensdag 3 augustus 2005

Het echte nieuws

Dit is een berichtje waar je zelf even wat mee moet doen. De grootste potentële ramp van deze eeuw tot nu toe wil nog altijd niet echt het nieuws halen. Door een sprinkhanenplaag van Bijbelse proporties is de oogst in o.m. Niger vorig jaar bijna helemaal mislukt. De Sahellanden hebben ons toen gesmeekt om te helpen de plaag te bestrijden - tevergeefs. Daarom worden meer dan 2,5 miljoen mensen NU met de hongerdood bedreigt. Dat zijn tien maal meer mensen dan met de Tsunami. Ik ben in die streek geweest: die mensen kunnen hier gewoon niets aan doen, ze werken harder dan wij.

Op dit moment heeft de VN nog steeds minder dan de helft van het benodigde geld binnen voor noodvoedsel en transport. En er is maar € 30 miljoen nodig! Wat ik je wil vragen is dit. Je hebt vast wat gegeven na de Tsunami. Maak ééntiende van dat bedrag over naar Unicef om in elk geval de kids te helpen. Het is met een eenmalige machtiging, en kost je net zoveel tijd als die nodig was dit berichtje te lezen. Als iedereen dat doet, is er genoeg om noodvoedsel te kopen. Als we niets doen, sterven er 800.000 kinderen, jonger dan vijf jaar. Waarschijnlijk komt het tegen die tijd wél in het nieuws.

Het heeft geregend in de Sahel. Nog een paar maanden en ze kunnen gelukkig weer oogsten. Help mee ervoor te zorgen dat ze de oogsttijd halen. Straks lopen er een paar kinderen rond die jij hebt gered! En heb je een weblog, zeg hier dan ook iets over. Wie weet wat we zo kunnen bereiken deze laatste weken...

Reacties:
Mee oneens, het moet maar eens afelopen zijn met dat doneren en geld shuiven. Er zijn zat blogs waar ze je zullen vertellen dat er nog geen 3 dooie koeien rondliggen in een gebied waar zogenaamd de hel heerst. Daarbij komt dat ze niet harde werken dan "ons" want dan waren ze al net zover gekomen als "ons". Unicef is een doorsluis machine van de genetische industrie want geen andere halve ool wil die troep hebben en ze kunnen het aan de straatstenen niet kwijt.En trouwens, sprinkhanen zijn goed te eten, vol met proteines en makkelijk klaar te maken. Dus hou maar op met schooien.
 
Dat geld wat grotendeels is blijven liggen van de tsunami danwel in de zakken weer verdwenen is van die dikkoppen moet genoeg zijn! Er word al teveel doorgesluisd naar de diverse broekzakken! Vraag het maar eens aan al die directeuren van de zogenaamde goede doelen! Salarissen van meer dan 2 ton!
 
@ anonymous: bedankt voor je reactie, maar jammer dat je je naam niet wilde noemen. Juist bij een echte discussie lijkt me dat goed.

Maar om in te gaan op je reactie: Het is altijd moeilijk om de waarheid te ontdekken uit massamedia en blogs: wat gebeurt er nu echt? Het is niet verkeerd om skeptisch te zijn. Wat dat betreft is het de moeite waard eens te kijken naar oud-politici als Jimmy Carter(voormalig president VS), Ruud Lubbers en Dries van Agt. Toen die na hun ambtstermijn zelf gingen reizen kwamen ze jankend terug uit streken als deze. Voor Bill Gates geldt inmiddels hetzelfde. Het is opvallend dat deze mensen, die echt overal zijn geweest, weten hoe de wereld in elkaar zit, en geen wazige hippies zijn maar rechtse politici of zakenlui, tot de conclusie komen dat er echt iets moet gebeuren. En zich er zelf voor inzetten.

Verder hebben deze gebieden meer dan een lichte achterstand opgelopen doordat 'ons'daar twee eeuwen lang alles kort en klein hebben geslagen. Voor die tijd ging het daar prima. Dat ontslaat landen niet van hun eigen verantwoordelijkheid, maar toch.

Hard werken? Hier werkt misschien de helft van de bevolking, daar iedereen, inclusief de kinderen. Ploegen met de hand, in plaats van patiencen op de PC van de baas. Wat betreft de sprinkhanen: je zegt nu eigenlijk dat een herder toch ook prima wolf kan eten en niet moet zeuren. Dat klopt toch niet?

Waar ik het wel mee eens ben is dat hulp niet verstandig en efficient is geregeld. Vaak gaat de helft op aan bijzaken. Maar het lijkt me niet goed om dat als excuus te gebruiken om niets te doen.
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes