.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 29 augustus 2010

Oorlog in Mobieltjesland

fatale fout
Wat had ik een spijt dat ik twee jaar geleden geen iPhone had gekozen! Ik hoopte met de HTC Touch Pro óók een fijne complete smartphone te hebben maar dan met een echt toetsenbordje en het vertrouwde Windows. Dat laatste was een fatale fout. Windows Mobile bleek een anti-besturingssysteem: je telefoon wordt volstrekt onhandelbaar, de simpelste handelingen kosten minuten.

feestje
Gelukkig heb ik HTC nu toch nog een kans gegeven. De HTC Desire met het Android 2.2 besturingssysteem is een feestje. Soepel te gebruiken, fijne app store, alles ziet er mooi uit. Een toetsenbordje heb ik er los bijgekocht. Enige min is een wat korte batterijduur.

titanenstrijd
Het wordt nog een spannende strijd tussen de mobiele software van Apple en Google (makers van Android). Het kan dat Apple- net als indertijd met z'n computers- op een eiland blijft zitten met iOS. Een luxe eiland, maar een klein eiland. De voorsprong van iPhone en iPad was groot, maar de fabrikanten in het verre oosten hebben niet stilgezeten, en heel veel ontwikkelaars, consumenten, media- en telecombedrijven  willen alternatieven voor het Apple-monopolie. Liefst één open standaard - en dat maakt de inzet zo groot. Reuzen als Nokia en Microsoft staan vooralsnog naar adem te happen in deze titanenstrijd om de slimme mobieltjes: ik zet m'n geld voorlopig in op Android.

artikel over dit onderwerp

Labels:


Reacties:
Oeh, een onderwerp dat me na besmetting met de fascinatie van mijn aanhang na aan het hart ligt!

Die onhandelbaarheid van Windows Mobile herken ik niet, maar ik denk dat ik ook alleen een latere generatie van het systeem ken (en alleen met de fijne laag die HTC er dan overheen legt).

Je enthousiasme over Android herken ik wel - sinds ik een HTC Wildfire gewonnen heb, het net-niet-helemaal zo mooie kleine broertje van de Desire, ben ik helemaal om. Vooral omdat ik al een fervent gebruiker van allerlei Google-diensten was, en dan is het toch wel erg handig. En mooi :).
 
Oh ja, en hoezo heb je een los toetsenbordje gekocht? Is dat nou echt handig?
 
@Nynke: jeeej! Alleen t EFO toetsenbordje doet het niet, een miskoop.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes