.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

woensdag 12 april 2006

Verrassend Groningen

nietsvermoedend
Afgelopen weekend was ik nietsvermoedend op een verjaardag van een studievriendin aan de Irislaan - in Groningen. Tien minuten skaten vanaf het station, leuk huisje. Je kunt zien dat studenten en 'Stadjers' langs elkaar heenleven, want er ging ondanks zes jaar studeren in Groningen geen lampje branden waar ik terecht was gekomen. Of misschien ben ik gewoon naïef.

Eustrpaak
Dankzij een muzikale tip van Peter ben ik weer bij: ik was natuurlijk in de roemruchte Oosterparkwijk. De buren van de jarige zie je in dit no-budget videoclipje van Oosterparkse rappers. Ik zweer het, Beand Baas en Smarige Skep uit Drachten zijn ABN-flowende juffertjes vergeleken met deze mannen van OPW. Waarschuwing: voor niet-kenners van de provincie kan deze clip schokkende beelden bevatten. '...Eustrpaak, en in waark'n hewm wai gain zin.' Referein: 'Boomdagga'.

tienermoeders
Ik durf eerlijk gezegd niet helemaal voor het goede gedrag in te staan van dit gezelschap. Nou ja, ze steken op de clip gelukkig steeds netjes twee handen tegelijk in de lucht. En de blonde tienermoeders zien er tamelijk toch onschuldig uit.

[toevoeging]
Net gezien op 4 in het Land: nog meer noorderlijk muziektalent. Binnenkort te koop voor moederdag, de eerste CD van kleine Danny, de 'Nachtegaal van het Noorden'

Zo zie je maar weer, nergens krijg je zo'n brede horizon als in Groningen!

Reacties:
Er rijdt dan ook niet voor niets een trein naar (de provincie) Groningen met de mooie leus:
"Er gaat niets boven Groningen"

Waarbij gemeld moet worden dat de eerste keus niet bovenstaande was, maar de lijfspreuk die Almere al sinds enige tijd bezigd:
"Almere, daar gebeurt het"
Wat een leus toch allemaal niet kan bevatten...
Martijn
 
"...er ging ondanks zes jaar studeren in Groningen geen lampje branden waar ik terecht was gekomen..."

- dat geldt toch niet alleen voor de Oosterparkwijk, Hidde? ;-)
 
@ Martijn: 'Er gaat niets boven Groningen' is de beste stadsleus ooit. Hoewel I Amsterdam ook niet slecht is. Dat het in Almere gebeurt kan ik maar moeilijk geloven, jij? Wat is de leus van je aanstaande woonplaats Delft eigenlijk?

@ Rutger: Euh, je bedoelt dat er bij mij in het algemeen maar weinig lampjes branden? :'-( Maar ja, jij weet altijd waar je bent en wat er te doen is met die GPS-gizmo...
 
hyves heeft misschien meer views, maar ik mis de plaatjes wel.. blogger blog to stay?
 
Ik moet als boegbeeld van het mooie leven in Almere toch even tussenbeide komen.
Almere gaat al zo lang ik mij kan heugen gebukt onder de slogan: Het kan in Almere!
En daar is echt niets aan gelogen. In deze speelweide voor architecten en vooruitstrevende ambtenaren is er al een breed spectrum van creaties uit de kleibodem opgerezen wat menigeen voor onmogelijk had gehouden. Zodoende is deze levendige stad het imago van parkeerplaats en slaapstad in rap tempo aan het ontstijgen. Ik durf zelfs te beweren dat het nieuwe centrum van deze utopische stad het stadshart van zowel Groningen als Utrecht zal doen verbleken. Komt dat zien en huiver...
 
@ Edzo: op hiddekross.hyves.nl kan ik via een mailtje de originele posts uploaden: da's natuurlijk makkelijk. Maar aan de weergave via blogger hebben ik en de lezers veel meer. De automatische plaatsing bij Hyves vraagt bovendien handmatige nazorg. Ik denk dat ik voortaan de eerste alinea op Hyves zet met een hyperlink. En ik sta open voor reacties en suggesties! Wel leuk om te zien trouwens hoe nu bijna elke week een Hyvesvriend (m/v) een Hyvesblog start!
 
@ Suzanne: ok, ok, je kunt ons binnenkort met Koninginnedag in Almere proberen definitief te overtuigen, goed?
 
Kleine Danny! Aargh! Daar word ik persoonlijk veel naarder van dan van OPW-Henk die ik ervan verdenk een hele melodielijn te kunnen boeren...
 
@ Nynke: Nog geen moedergevoelens dus? Toch kun je nog een beetje plezier hebben met kleine Danny, dat schrijf ik zometeen in mijn Paaspost.

OPW-burp: ik zou ze de tip sturen! Ik heb je al eens van Henk-Jan potentie beticht, wie weet wordt het hun doorbraak.
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes