.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 4 april 2006

Uit Den Ouden Doos: 3000 jaar oud fietsenrek

mannetjes
Gisteravond in de trein hoorde ik twee mannen met elkaar praten. Ze hadden beiden precies dezelfde lijzige intonatie en slepende manier van spreken. Identieke doorrookte stemmen die je krijgt van een paar decennia drank en onduidelijk werk in de reclame - dacht ik. Het gesprek ging over wonen in Amsterdam maar eigenlijk nergens over. Praten om geluid te maken. Mannetjes.

tijdloos
Toen schakelden ze via fitness ('je moet wel, maar niemand vindt het leuk') ineens over op het onderwerp roeien. De één roeide bij een grote bekende club, de ander had het gedaan - 30 jaar geleden. Er bleek in die tijd weinig veranderd aan kleedkamers en mores. Ik keek opzij en zag nu pas dat de één een bonkige student was, en de ander een vijftiger in goeden doen, een arts ofzo. Hun stemmen dus precies even oud en brak. Je zou het tijdloos kunnen noemen. Ook mannetjes, maar dan anders

schatten
Leeftijd is niet altijd makkelijk te schatten. Zo ook in het knipsel uit de oude doos van deze keer, over een fietsenrek dat een kostbaar Egyptisch beeld bleek te zijn. Het is waar gebeurd, zoals je hier kunt nalezen.

Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes