.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

maandag 20 maart 2006

Chinees typen - vervolg

Een paar dagen geleden ging het op Krossblog over typen in het Chinees. Krossbloglezer en chinareiziger Maurice heeft een foto van een Taiwanees toetsenbord opgestuurd (zie hieronder). Hij schrijft:

Dit is het toetsenbord dat ze gebruiken in Taiwan om via het CANGJIE- systeem te typen. [...] Overigens heeft de Chinese regering enkele dagen geleden iedereen in China opgedragen om alle Traditionele karakters van gevels te halen en te vervangen door simplefied (binnen een maand).

Dat laatste is suf! Want het Traditioneel Chinees gaat millennia terug, en is erg fraai. De maatregel is een politieke, want Hongkong en Taiwan botsen met het beleid van Peking. Maar er is hoop. Toen wij een paar jaar terug in het grensgebied met Tibet waren, was het na een totaalverbod ineens verplicht om Tibetaans schrift te gebruiken op uithangborden. Vinden de toeristen mooi...

Taiwanees toetsenbord voor Traditioneel Chinees


Reacties:
Dit is mijn toetsenbord. Maurice is mijn man. Je kunt mijn website in traditioneel chinees bekijken.

Huei Shan 慧珊

http://spaces.msn.com/hueishan-lin/
 
Hee Huei Shan, leuk zo'n eerste kennismaking. We zien je binnenkort in Nederland begrijp ik? Xie xie voor de foto en de link naar je blog, mooi om te zien. Waar gaat-ie over?
 
Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes