.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 25 oktober 2005

Nacht van de VN

Maandag was de nacht van de VN in De Melkweg in Amsterdam. Een avondje VN-fun mét inhoud voor jongeren. Die waren er, het zat goed vol. Voor hen waren er de hele avond goeie debatten, lezingen en films. Wat hier altijd weer opvalt dat veel meer meisjes dan jongens zich geroepen voelen de wereld te redden.

bloemetjesjurk

Op de podia en in de pannels is dat overigens omgekeerd. Een uitzondering is Noreena Herz, de bekende hoogleraar Economie die momenteel in bloemetjesjurk het bedrijfsleven inpalmt voor de goeie zaak. Tussen de meerderheid van grijze heren ook de lokken van Ruud Lubbers. Hoewel het nooit meer helemaal goed komt met zijn imago steelt hij nog wel de show. Die ik deels mis, omdat ik zorgvuldig geënsceneerd voor de camera van In Spé TV moet stemmen op kandidaat B. De jongerenvertegenwoordiger van Nederland voor de VN wordt namelijk die avond gekozen uit drie kandidaten. De campagneteams zijn niet te missen met hun kleurige shirts, lollies en flyers.

keihard knokken
Ook in het verkiezingsdebat lijkt vorm even wat belangrijker dan inhoud ('ik ga gewoon keihard voor jullie knokken'). Kandidaat B weet er in het debat nog wel uit te persen dat hij alle wereldregio's serieus in de Veiligheidsraad wil, niet alleen het noordelijk halfrond. Pittige klus voor een jeugdvertegenwoordiger, maar een goed punt. En hij wint, dus Wilco Otte is komend jaar ons groentje in New York. Helemaal niet groen, als een reeds volleerde beroepspoliticus bedankt hij zijn campagneteam en daarna de rest van de mensheid. Afsluitend treedt Bløf op en kunnen de haren los, want dat is ook belangrijk.

Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes