.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 18 oktober 2005

Een dagje e-dayen

Vorige week was de E.day, een grote beurs over internet. Echte techies hoeven nu niet verder te lezen. Die hebben alles dezelfde avond in tig weblogs van deelnemers gelezen. Of ze waren erbij. Maar speciaal voor jou hieronder de leuke dingen die ik heb gezien.

futuristisch
Het meest futuristisch was John Underkoffler. Dat is de wetenschapper die de gelikte toekomst in Spielbergs Minority Report uitdacht. Zijn ding is 'gestural interface language'. Een computer bedienen door met je handen te wijzen en te gebaren. Zo kun je heel intuitief op reis door drie dimensionale animaties. Luchtverkeersleiders willen het graag gaan toepassen.

veldslagen
Het verhaal van het portugese Ydreams sluit daarop aan. Zij mixen virtuele fictie en werkelijkheid. Bijvoorbeeld een elektronische muntjesverrekijker bovenop een oud kasteel. Die mixt info en animaties via een speciaal verrekijkscherm met het echte landschap. Bijvoorbeeld geanimeerde veldslagen die er hebben plaatsgevonden. Ook lieten ze een vloer zien met vlinders en konijnen die wegvluchten als je te dichtbijkomt. De sprekende interactieve reclameposter die je dichterbij lokt is op sommige plaatsen al te zien.

Het meest bizarre in dit blokje 'nieuwe interfaces' waren trilvesten van TNO waarmee ze proefpersonen synchrone dansjes lieten doen. Vinden voetbaltrainers leuk.

waanzinnige hit
Heel wat praktischer is Backbase. Sterker nog: dat wordt een waanzinnige hit. Het is een foefje om websites op een soort desktop te laten lijken, waar je van alles kunt doen zonder door allerlei schermen te hoeven klikken. Bijvoorbeeld een vliegreissite die zich voor je neus soepeltjes aanpast aan wat je aan het zoeken bent, tabelletjes die je kunt sorteren. Sites worden er ontzettend gebruiksvriendelijk van. Je moet het echt even bekijken op hun site. Maar het heeft zeker toekomst, grote bedrijven als de postbank werken er al mee.

kindje maken
Jongeren waren een terugkerend thema. Een piepjonge oprichter van een groot SMS-bedrijf (bekend van Jamba met die nare kikker) stort zich op het videocontact via MSN. Vijf tieners zaten als een soort labratten te MSNen voor een volle zaal. Ze trokken er zich weing van aan , en vonden ons een beetje suf. Net als e-mail, wat immers iets voor bejaarden is. Nu maar zien of ze Eccky niet suf vinden. Dat is samen een kindje maken via MSN, en dat al chattend opvoeden in 6 dagen.

fraaie visuals
E.day was een goedbezocht event, met een gevarieerd en aardig relevant programma. Het publiek had ook wat aan elkaar, er viel heel wat te praten en leuke contacten te leggen. De beursvloer zag er tot slot prima verzorgd uit, ook al door de overal aanwezige fraaie visuals van Sense. Underkoffler zal wel gelijk krijgen dat online displays binnen en paar jaar overal om ons heen zijn. Kun je mooi vanuit huis naar E.day 2010!

Reacties: Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes