.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

donderdag 13 oktober 2005

Intussen in Habbohotel

gimmick
Er is een plek waar volwassenen nooit komen, maar waar 400.000 kinderen elkaar opzoeken. Die plek heet Habbohotel. Dinsdag was ik bij een lezing voor een leuke update over dit Finse fenomeen. Voor wie het niet kent: Habbohotel is een online speelplaats. Kinderen kiezen een poppetje (Habbo) die ze aankleden, en vervolgens gebruiken om met elkaar te chatten in Habbohotel. Ooit ontstaan als gimmick voor fans van een rockbandje, nu een internationaal succes van de VS tot Japan.

meubi's pikken
De habbo's kunnen via hun mobieltje credits kopen, waarmee ze een eigen kamertje kunnen inrichten met meubi's. Dé manier om populair te worden: een gezellige kamer met leuke feestjes. Helemaal als je er hippe gympen of een mobieltje bijkoopt. En dé manier voor Sulake (het bedrijf achter Habbo) om geld te verdienen: in Nederland zo'n drie miljoen euro per jaar. De Habbo's verzinnen daarnaast van alles in hun wereldje, van 'Expeditie Habinson' tot drie minuten virtuele stilte voor de Tsunamislachtoffers. Ze gaan zelfs in hotels van andere landen op bezoek. Andere Habbo's speculeren met meubi's op heuse ruilbeursen in het hotel. Meubi's worden trouwens ook gepikt. Om dit soort misstanden, schelden, pesten (en kinderlokkers) te bestrijden houdt een klein legertje toezichthouders permant een oogje in het zeil.

Wat getallen (NL):
Zoveel ge-habbo trekt de aandacht van bedrijven. Er is dan ook een Cosmogirl lounge, Krezip houdt er binnenkort een meet & greet, en telecombederijven en telefoonfabrikanten doen er allerlei acties. Dus als je je afvraagt wat er met je kleine buurjongetje is gebeurt: die viert Habboween!

Reacties:
Die bovenste habbo lijkt op Esther!

Ik weet niet of mijn kinderen hun zakgeld aan virtuele meubels zouden mogen besteden... Heb daar toch mijn bedenkingen bij. Straks krijg je nog van die Everquest-gevallen: moord en doodslag om gestolen virtuele dingetjes... En als dan nog op het schoolplein je knikkers gejat worden. Huilen!
 
In het kader van procrastinatie maar eens uitgeprobeerd.
Je kan er niet veel zonder geld...
Wel chatten met een poppetje, maar dat kan elders ook. Binnen een uur al verschillende voorstellen tot illegale activiteiten gehad :)
 
In mijn tijd kocht je Transformers, GI Joe of een bal. Dat bedrijven tegenwoordig op virtuele wijze echt geld verdienen aan kinderen zou je kunnen zien als iets vreselijks, maarja ook kinderen gaan met hun tijd mee. De taak van de paps en de mams is en blijft het in het oog houden van hun kroost.
 
Ja, maar die Transformers heb je in elk geval in handen. Nu is niet alles wat je virtueel krijgt 'slecht' (een e-book, tunes, wat dan ook), maar wat je hier koopt is erg mager. Je spendeert je euro's aan getekende stoeltjes. Of aan een duik van een getekende duikplank (echt waar!). En deze stoelen en tafels zijn puur decoratief, terwijl ze in een spel als Everquest iig nog een functie hebben.
Plus ALLES behalve rondlopen en chatten kost geld in het habbohotel. Je kunt niets zomaar verdienen, zoals in een online rollenspel (ja, ik ben een ex-mudder).

In het oog houden van je kroost is ook wel een probleem. Zonder dingen te vragen of zelfs maar mensen aan te spreken, kreeg ik zoals gezegd al voorstellen tot seks, gokken, slechte ruilen van meubels, en probeerde men mij al mijn echte naam en verblijfplaats te ontlokken. Dat doen je transformers niet.
 
I congratulate all Soon Christmas
Here some sites about the Christmases, a lot of interesting here
new year celebration
christmas gift
santa claus email
new year
christmas card
christmas flower
christmas
christmas tree
christmas ornament
christmas song
happy new year
chinese new year
 
To tell the truth I in a real delight of that you have created. I cannot call it as site at all. It is the whole world and life for the people keen by this theme, for people with the common interests. I think, that the purpose of your site is to unite people with similar sights.
- www.blogger.com 7
spaghetti alla carbonara
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes