.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 23 april 2006

Onder Batavieren

Ik ben net weer terug van de Batavierenrace. Dat is de grootste estafettewedstrijd ter wereld. En dat over de groene paden en lanen tussen Nijmegen en Enschede. Er doen maarliefst 8000 mensen aan mee, vooral studenten - en vrienden van.

krankzinnig
Het is de grootste estafette dankzij de krankzinnige logistiek met honderden busjes. Beginnend in het holst van de nacht zorgen deze een half etmaal lang volgens een complex schema voor het droppen en weer oppikken van de lopers. Een wirwar van motorescorts, meefietsers, overnachtingsplaatsen in sporthallen en tentenkampen. Het is een circus waar professionele athleten niet zo snel in zouden springen. De meeste deelnemers zijn er dan ook puur voor de lol, maar er doen een aantal top-teams van Universiteiten mee, die op NK-niveau sporten.

reuzenTetris
Sinds jaar en dag loopt de Batavieren-organisatie voorop met technische hulpmiddelen om de race te volgen. Wat wil je ook met het eindpunt op de UT campus. De plek waar ooit studenten de verlichting van een flatgebouw hebben gekraakt op een computer hebben aangesloten, om vanuit een weilandje reuzenTetris te spelen. Enthousiaste en slimme techneuten genoeg daar. Zo zijn de posities van de top-teams live te volgen op een Google Earth-kaart. Een demo vind je op www.batalive.nl . En toen in het begin door een incident de race moest worden onderbroken, kregen alle 330 ploegleiders instructies via sms. Ook werden er livebeelden uitgezonden op een eigen online TV-station.

tintelen
Ondanks al deze mooie snufjes blijft het echte batagevoel natuurlijk met z'n allen met tintelende benen voor je tentje in het gras zitten. En tot heel laat in de open lucht je spierpijn weg dansen op het dakterras van de Bastille, temidden van 20.000 toegestroomde Batafeestvierders. Hips don't lie!

Reacties:
Namens UTV, bedankt voor de link naar onze site. Mooie samenvatting van de batavierenrace.
 
@Alex: Graag gedaan! Straks als de archiefbeelden klaar zijn is jullie site natuurlijk erg leuk voor de geïnteresseerde Krossbloglezer. Maar dankzij wat voor programma wist je zo snel dat ik deze verwijzing naar UTV heb gemaakt?
 
Dat het mooi was, ik heb nu al zin in volgend jaar. SMS UTV [je bericht] naar 2121!!!
 
@ Roel: ah de man die me mentaal heeft gesteund op de fiets. Die sms-service was idd mooi gekaapt door Cleo :-) Al helemaal hersteld intussen? Ik beweeg nu weer een dag normaal.
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes