.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

dinsdag 22 maart 2011

Boekentips op krossblog - deel 6

John Irving  - The World According to Garp ***(*)
Hoe zo’n maf boek zo’n klassieker heeft kunnen worden is me eigenlijk een raadsel. Vrijwel iedereen is niet goed snik in dit boek en komt noodlottig aan zijn einde. En dan is er nog het verhaal over een derderangs pension in Wenen waar een beer logeert op een driewieler. Ondanks alles willen we blijven lezen hoe de kleinburgerlijke en tegelijk excentrieke schrijver Garp zich door dit veelbewogen leven slaat. Hoe ongelooflijk de verwikkelingen ook zijn, het is zo levendig geschreven dat je gaat geloven dat het allemaal precies zo gebeurd is.

Roslund Hellström – Drie seconden ***(*)
Infilteren bij de keiharde drugsmaffia in de gevangenis: je moet het maar durven. Als iemand het kan is het undercover agent Piet Hoffmann. Maar sommige dingen heeft hij niet in de hand. Een mislukte deal die uitloopt op een een moord zet de onwetende maar vasthoudende agent Ewert Grens op zijn spoor. Eenmaal undercover in de gevangenis is het maar de vraag of hij nog wel ergens vrienden heeft, en is hij op zijn ingenieuze plan aangewezen om te overleven. Spannend en met vaart geschreven.

Kluun – Haantjes **
Kluun is een haantje. Ik zag hem eens speachen op een feestje voor Zwagerman, en hij was zo verwaand dat iedereen hem instant haatte, op enkele golddiggers in de eisprong na. Maar in zijn boeken, is hij -autobiografisch als hij schrijft -  ontwapenend eerlijk over zijn eigen miskleunen en minder edele motieven. Dat komt zijn verhalen ten goede. In Haantjes gaat hij terug naar de Gay Games van 1998. Zijn alter ego  heeft een hijgerig reclamebureau in de Grachtengordel. Hiermee stort hij zich in een peperdure flop. Komische situaties, maar als ik eerlijk ben niet tot een onvergetelijk boek. Meer een goedkope nugget dan een goede braadschotel.

Jonathan Rasmusson – The Agile Samurai ***
ICT- projecten zijn berucht voor het overschrijden van de planning en budget, terwijl de verwachtingen van het project ook nog eens niet worden waargemaakt. Agile, een methode in opkomst, probeert door intensievere en flexibeler samenwerking binnen kleine teams en samen mét de klant betere resultaten te bereiken. Projecten worden in kleine behapbare stukjes opgedeeld van een paar uren (points) en een week (iteraties). Ook wordt gebruik gemaakt van tools zoals userstories (kleine concrete gebruiksscenarios), burncharts (aftellen van hoeveelheid werk) refactoring (tussendoor strak maken van code) en automated tests. Het boek is ontzettend happy geschreven vol enthousiaste aanmoedigingen, cartoons en samurai-anekdotes. Persoonlijk blijf ik meer een man van klassiek gefaseerd projectmanagement, maar ook dan kan je er handige aanvullende ideeën uit halen.


Reacties: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes