.comment-link {margin-left:.6em;} MSN Alerts

zondag 4 maart 2007

Opdringerig versus welkom

in een hooiberg
Gisteren hebben we met Sense Studios de VjAcademy opgestart. Via een talentenjacht zoeken we vier jonge veelbelovende video- en muziekliefhebbers om tot Vj* op te leiden bij ons bedrijf. We staan helemaal paf wat een leuke en getalenteerde mensen op onze intake-en oefenworkshop zijn afgekomen, 25 jongens en meisjes in totaal. Echt gouden naalden in een hooiberg.


Want hoe vind je die zeldzame mensen, die van heftige videobewerking houden, er talent voor hebben én veel tijd, en tegelijk zin hebben vanaf nu met ons bijna elk weekend tot laat in de nacht in clubs op te treden voor maar weinig geld?? Het is gelukt via slimme googlemarketing, posters op precies de goeie culturele gelegenheden en opleidingen, en via onze gezamenlijke online contacten, met name dmv Hyves. Een leuke vorm van marketing, die eigenlijk meer info dan reclame is.

tmzcom sizzles
Het tegendeel van zo'n gerichte actie is natuurlijk spam. Ik krijg nu erg veel zgn 'hash-busting' spam. Dat zijn mailtjes met totale onzinteksten, en een wazige afbeelding met een reclametekst. Onze spamfilters hebben moeite met zulke berichten, omdat er geen herkenbare reclametaal in te zien is. Wat te denken van :
'Taking shy, violet lessons sharon stone kenneth. Moms lawsuit tmzcom sizzles. Fan base ive theyll, me getting older maturing? Living, person scene doll mattel. City united, morgan rolesthe parent trap. Toolssign usmake links linkcite articlein vittrke page, last. Hoped taken seriously adding. Discuss changes request, log in create an, at. Looksif you, like, makeup will love...'

nee Nee NEE!!!
Een ander spamfilter dat faalt is de NEE/NEE sticker. Ik wilde een nieuwe aanvragen, maar dat lijkt niet te kunnen online. Telefonisch een bandje inspreken met m'n adres heeft al tweemaal niets uitgehaald. De reclamedrukwerk-branchevereniging is de instantie die deze stickers zou moeten versturen, en gooit daar natuurlijk met de pet naar. Hoogste tijd om het om te keren. Wie per se folders wil ontvangen, zou een JA/JA sticker moeten aanvragen, anders krijgt-ie niks meer! Dat scheelt een hoop bomen.


* Een Vj mixt en manipuleert beelden op grote schermen tijdens clubavonden, modehows, of grote evenementen.

Labels: , , ,


Reacties:
De website van de gemeente Utrecht is zoooo traag, dat je bijna denkt dat ze graag willen dat je bij ze langskomt met je vragen. Niet dat je vervolgens snel geholpen wordt, welnee, dan moet je alsnog in de rij gaan staan wachten. Behalve als je dus zo'n nee/nee sticker wilt, want die liggen in stapels klaar bij het info-centrum aan de/het/een* Neude.*bepaal zelf maar wat jij denkt dat het juiste lidwoord is
 
hmmm, iets ophalen bij een loketje: dat is een klassieker! Zijn ze ook op dinky-tijden open?
 
14020 en dan opsturen? nee/nee kwam bij ons trouwens van greenchoice :)
 
Edzo, je gaat te snel: wat bedoel je met 14020, Greenchoice?
 
Je kunt zo'n NEE/NEE sticker heel gemakkelijk ophalen inderdaad. Vraag is alleen of de pizzaboer, de shoarmagast en de slechte groenteman in je buurt de sticker ook respecteren/accepteren...
Bij mij niet!
greetz, evelien
 
@ Evelien: ik blijf toch mokken dat een branche die me zo veilloos ongevraagd tientallen kilo's papier per jaar weet te bezorgen, die paar stickertjes niet kan opsturen. En waarom mag je eigenlijk ongevraagd afval mijn huis induwen?
 
14020 is volgens google het algemene nummer van de amsterdamse overheidsdiensten. Maar waarom Edzo daar mee komt is mij een raadsel, jij woont niet eens in A'dam.

Over de sticker, hier zijn wat alternatieven als je geen tijd/zin hebt om naar het gemeentehuis te gaan

- bestellen bij de jongeren milieu actief:
http://www.jma.org/?p=artikelen&opp=preartall#bestel

- Milieudefensie bellen en daar vragen om de sticker:
020-6262620

- MailDB bellen en de sticker bestellen (0,23 cent per minuut):
0900-2025095
 
@ Roel: dank je wel. Heb 'm bij vriendelijke dame van Milieudefensie besteld, kijken wanneer ik 'm heb. (en inderdaad: geen tijd en geen zin om onder werktijd naar 't gemeentehuis te gaan!)
 
14020 is het nieuwe centrale telnr van amsterdam in navolging van NY met 133. Het idee is dat ze hiermee de communicatie en dus informatie bereikbaarheid van de gemeente verhogen. Dus ipv heel lang in de rij te staan en van loket naar loket te hollen of de gemeente site dood te googlen is bellen nu misschien sneller. Vandaar 14020 en er komt later dus ook een 14010 of een 1400 voor nl overheid.

Greenchoice is onze huis stroom provider en die gaf ons 2 stickers (nee/nee en ja/nee) .. in het kader van te veel papier is niet goed.

Ik was weer even te kort door de bocht :)

grtz
 
@ Edzo: kijk zo leren we weer een hoop. Goed id van Greenchoice.
 
Het wordt eens tijd dat de overheid ALLE bedrijven in Nederland verplicht te communiceren via email/internet, in plaats van stukken boom (papier) je huis in te duwen. Bij mij wordt email binnen 1 dag gelezen; post blijft soms wel een week liggen. Ik word helemaal gek van die papieren onzin. Nu heeft de Postbank bijvoorbeeld bedacht dat je automatisch rente-spaar-punten spaart, en sturen ze je weer een extra papiertje met een overzicht. Brr!

Ik heb overigens een NeeNee! sticker over. Interesse?
 
Asjeblieft doe mij zo'n sticker.. Ik zoon in een appartementen complex en mijn nee/nee sticker is nu reeds tweemaal gejat (!) Zou iets te maken kunnen hebben met het gemak (...) waarmee je zo'n ding kunt bemachtigen.
 
@ Arjen: gejat! ook dat nog... Tijd voor een voorbedrukte nee-brievenbus.
 
Mijn nee-nee sticker is ook al twee keer weggehaald. Kan me niet voorstellen dat je er nog iets aan hebt. Ik vroeg me af, of een wijkkrant bezorger misschien betaald krijgt per adres waar geen sticker hangt en dat ze dat 1 keer per jaar controleren. De vorige keer was namelijk ongeveer een jaar geleden en beide keren lag er een Stadsblad (Utrecht van Wegener Huis-aan-huisMedia) in de bus.
Iemand een idee?
 
@ Anoniem: lelijk dat die dingen worden gejat! Er moet dus ook een sticker over camerabewaking naast...
 
Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hyvesbabes